Noi dezvoltăm Universitatea

Au fost finalizate proiectele din cadrul competiției interne Noi dezvoltăm universitatea .

Începând cu anul 2018-2019 Universitatea Transilvania din Brașov desfășoară competiția de proiecte Noi dezvoltăm Universitatea, competiție destinată exclusiv studenților universității de la ciclurile de licență și masterat zi și care are ca obiectiv principal îmbunătățirea unor procese și activități în universitate.

Proiectele câștigătoare sunt:

  1. Proiect Student@UnitBv – Liviu Gabriel Roman, George Andrei Nicolescu, David Constantin.

Aplicația oferă informații despre orar, programarea examenelor, note, harta Universității, meniul de la cantină dar și regulamente sau noutăți de la secțiunea Știri și evenimente de pe site-ul Universității.

  • AGSIS + – Benea Alin Andrei, Curta Andrei Ioan, Matei Bianca Gabriela, Gavril Sergiu Andrei, Scafariu Bogdan Andrei.

Obiectivul principal al proiectului a fost simplificarea proceselor de cazare, decazare și precazare prin informatizarea acestora cu scopul de a reduce timpul de prelucrare al informațiilor. De asemenea, proiectul a urmărit simplificarea procesului de gestionare a cazarilor la nivel de decanat prin crearea de unelte care să permită departajarea studenților și verificarea documentelor de înscriere ale acestora.

  • Campanie pentru învățarea primului ajutor la Universitatea Transilvania din Brașov; realizarea infrastructurii necesare și instruirea comunității academice – Vecerdi Cristina Agnes, Lăculiceanu Alexandru Georgian, Motoașă Ioan, Gioroc Raluca Maria

În perioada iunie-septembrie 2019, 246 de membri a comunității academice din universitate au fost instruiți în ceea ce privește acordarea de prim ajutor premedical.Aceștia au învățat să aplice manevrele de resuscitare și să utilizeze în condiții de siguranță un defibrilator extern automat. Prin intermediul proiectului au fost achiziționate și montate 6 defibrilatoare externe și 2 manechine de instruire pentru resuscitare și 2 sisteme de instruire pentru DEA care pot fi folosite pentru viitoare instruiri.

  • Realizarea unei hărți interactive și a unui tur virtual (de interior) pentru toate clădirile universității – Boboc Paul Cătălin, Capătă Mircea, Nedelcu Mircea –  Andrei, Paul Paula Lorena

Harta este folositoare în identificarea și deplasarea către diferite dacilități ale universității atât pentru studenții români cât și pentru cei străini care nu sunt foarte familiarizați cu locațiile și orașul. Prin intermediul turului virtual care a fost postat deja pe site-ul universității  se pot vizita toate facilitățile de studiu din universitate-amfiteatre, săli de curs, laboratoare și biblioteci.

  • Fitness la UTBV; Dezvoltarea unei săli de fitness pentru tot personalul Universității Transilvania și a unui program specific susținut de studenți –  Drugău Sorin, Pelin Bogdan, Olteanu Mircea

Prin intermediul acestui proiect a fost dotat un laborator/sală de fitness pe colina Universității, corpul E cu dispozitive tehnice specifice.

Proiectele declarate câștigătoare au fost finanțate de către Universitatea Transilvania, din venituri proprii, cu suma maximă de 100.000 lei/proiect. 70.000 de lei pentru cheltuieli materiale eligibile proiectului și 30.000 de lei sub formă de burse, acordate o singură dată, la finalizarea proiectului echipei propunătoare.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: