Noi am scris, Primăria Brașov a luat măsuri! Va fi prelungit programul casieriilor

Primăria Brașov a decis în cele din urmă să ia măsuri pentru ca oamenii să nu mai formeze cozi uriașe la casieriile instituției. Deși susțin că apropierea termenului scandență duce la creșterea numărului de brașoveni care plătesc taxele și impozitele, realitatea a arătat că aglomerație la casierii a fost de la începutul anului.

”Având în vedere că se apropie termenul de scadență pentru plata taxelor și impozitelor locale (31 martie 2021), iar experiența din anii trecuți a arătat o creștere semnificativă a numărului de brașoveni care doresc să își plătească impozitele înainte de data limită, viceprimarul Flavia Boghiu, care coordonează activitatea Direcției Fiscale, a solicitat prelungirea programului de funcționare a casieriilor, astfel încât toți cei care nu au posibilitatea să plătească on-line impozitele datorate la bugetul local să o poată face în condiții optime.
,,Având în vedere termenul de 31 martie, până la care brașovenii își pot achita taxele și impozitele locale cu o bonificație de cinci la sută, precum și informațiile apărute în spațiul public, legat de aglomerația de la casierii, am luat decizia ca sâmbăta aceasta și sâmbăta viitoare casieriile Direcției Fiscale să fie deschise între orele 8.00 și 12.00. De asemenea, în perioada următoare, pregătim noi facilități de plată pentru brașovenii care își achită taxele și impozitele, astfel că, pe lângă plata online sau prin intermediul casieriilor, aceștia își vor putea achita obligațiile către bugetul local la automatele de plată din supermarketuri”, a precizat viceprimarul Flavia Boghiu.
Astfel, toate ghișeele și casieriile de la sediul Direcției Fiscale Brașov – Str. Dorobanților nr 4, vor fi deschise în următoarele două zile de sâmbătă, 20.03.2021 și 27.03.2021, cu următorul program 8.00-12.00.
Le reamintim contribuabililor brașoveni că impozitele și taxele locale se pot achita și pe platformele online: www.brasovcity.ro/Servicii cetățeni/Plăți online sau pe www.ghiseul.ro.
Totodată, Direcția Fiscală a început demersurile pentru achiziționarea unui nou serviciu de plată, prin intermediul stațiilor de plată, care sunt amplasate în diverse locuri publice, cum ar fi supermarketuri și benzinării.
Până în prezent, 121.537 de contribuabili și-au achitat obligațiile de plată, comparativ cu 126.766 de contribuabili care își achitaseră taxele la aceeași dată (15 martie, n.n.) în 2020.
De remarcat este faptul că aproape s-a dublat numărul celor care au utilizat plata on-line, ajungându-se la 79.119 plăți on-line, comparativ cu 43.958 de plăți în același sistem în 2021. Majoritatea contribuabililor (59.127 de plăți) au preferat plata prin intermediul portalului primăriei, comparativ cu 36.218 în 2020. O creștere semnificativă au avut și plățile prin intermediul aplicației ghișeul.ro, care au crescut de la 7.740, în 2020, la 19.992, în aceeași perioadă a anului curent.

Singura scădere a fost la categoria plăților, prin intermediul casieriei, cu bani cash.
În acest moment, încasările Direcției Fiscale din impozite și taxe sunt de 77.527.533,61 de lei, cu aproximativ 10% mai mari decât în 15 martie 2020, când au fost de 69.242.463,82 de lei.” au spus reprezentanții Primăriei Brașov.

Precizăm că publicația Transilvania365 a prezentat în mai multe articole cozile uriașe formate la ghișeele Primăriei Brașov. Au fost făcute materiale video și foto în zile și la ore diferite.

Vezi articolele:

Bătaie de joc la adresa contribuabililor din Brașov! De câteva săptămâni stau la cozi infernale să-și plătească taxele și impozitele (FOTO)

O nouă zi, aceeași coadă la ghișeele Primăriei Brașov. Autoritățile locale dorm în papuci (VIDEO)

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: