Niciun spital din Brașov nu este prins în PNRR! Ce discursuri avea Coliban în presă pe acest subiect și ce a primit

”Pregătim investiții de peste 1,5 miliarde de euro în Brașov prin Programul Național de Reziliență și Recuperare:
>> 500 de milioane de euro pentru trenul metropolitan
>> 600 de milioane de euro pentru Spitalul Regional
>> proiecte pentru protejarea mediului, atragerea de investitori și creșterea competitivității universitare”, se lăuda în urmă cu câteva săptămâni primarul Allen Coliban într-un ziar național. Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) a fost trimis oficial la Bruxelles. România va primi 29,2 miliarde de euro prin PNRR, din care 14,2 miliarde de euro sub formă de granturi și 15 miliarde de euro sub formă de împrumuturi. Banii trebuie accesați până cel târziu la 31 decembrie 2023, iar proiectele finanțate prin acest program trebuie finalizate până la 31 decembrie 2026.
Cum era de așteptat, marile proiecte din bani europeni au ocolit și de această dată județul Brașov. Alte județe din țară au reușit să obțină o bună parte din aceste fonduri. De exemplu, județul Cluj va beneficia de proiect pentru metrou, dar și de modernizarea liniei de cale ferată spre Episcopia Bihorului.
Tot Clujul va beneficia prin PNRR și de construcția spitalului regional de urgență, proiect realizat alături de cele din Iași și din Craiova. Construcția va începe în 2023, spitalele urmând a fi operaționale în 2026.
La Brașov, singurul proiect de luat în seamă este Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor. A fost prins și trenul metropolitan, inclusiv cu linia spre aeroport. Însă, nu se poate spune că era un proiect viral pentru Brașov.

One thought on “Niciun spital din Brașov nu este prins în PNRR! Ce discursuri avea Coliban în presă pe acest subiect și ce a primit

  • 3 iunie 2021 la 20:05
    Permalink

    Nu cred ca trebuie sa ne facem probleme ! Am fost asigurati ca altcineva isi va “asuma” proiectul…😃😃😃

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: