Nici urmă de Spital Modular ATI la Brașov. În schimb, pacienții sunt trimiși la Tg Mureș

Semnal de alarmă tras de reprezentanții Fundației Hera privind demararea lucrărilor la Spitalul Modular ATI de la Brașov.  Să nu uităm că Brașovul se află de multe săptămâni pe locul al treilea pe țară la numărul de cazuri COVID.  Mai mult decât atât, numai duminică, 9 brașoveni infectați au ajuns la Spitalul Județean din Târgu Mureș deoarece la noi nu mai sunt locuri disponibile.  Cea mai mare creștere a cazurilor din țară în weekend s-a înregistrat…tot la Brașov.  În ciuda acestui record negativ, autoritățile întârzie să ofere răspunsuri legate de Spitalul Modular ATI.

”În condițiile în care în 27 aprilie era eliberată Autorizația de construire pentru Spitalul modular ATI de la Brașov, în 22 mai era termenul asumat de executant pentru demararea lucrărilor, iar termenul de realizare este de 2 luni, ne întrebăm de ce nu vedem nici măcar umbra a ceea ce la Elias, model de bune practici, este deja funcțional. Asta în condițiile în care Brașovul are în continuare doar 15 paturi ATI dedicate Covid-19 și pacienții sunt trimiși la Târgu Mureș.

#CuOameniPentruOameni este deviza sub care voluntari ai Fundației Hera și ai Asociației Dăruiește Viață au pus la dispoziția autorităților un proiect complex, pentru care s-a lucrat, chit c-au fost sărbători, indiferent c-a fost zi sau noapte.

Vom întreba și instituțional aceste lucruri…” au scris pe pagina de Facebook reprezentanții Fundației Hera.

Până vom avea Spital Modular la Brașov, ne rămâne doar să privim la pozele cu Spitalul Modular Elias…acolo s-a putut…de ce nu și la noi?

Sursa foto Facebook Fundația Hera

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: