Nici măcar 20% dintre brașoveni nu și-au ridicat măștile de protecție de la DAS

Întrucât măştile de protecţie destinate familiilor şi persoanelordefavorizate distribuite în baza OUG nr. 78/2020 au fost ridicate de 19% ( nici măcar 20%) dintre potențialii beneficiari și, pentru că ne dorim ca aceste măști să ajungă la fiecare dintre persoanele îndreptățite, astăzi angajații Direcției de Asistență Socială Brașov s-au deplasat pe teren pentru distribuirea lor.

Reamintim că primele măști din această categorie au ajuns la beneficiari în perioada 10.09.2020 – 14.09.2020. Echipele DAS au distribuit măști în cartierul Astra, iar astăzi sunt vizate zonele Griviței, Noua, Hărmanului și Valea Cetății. În teren se află 25 de echipe formate din câte doi reprezentanți DAS, iar zilele următoare încercăm să ajungem și în celelalte zone ale municipiului.

Persoanele îndreptățite sunt:

persoanele din familiile beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;
persoanele din familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;
persoanele beneficiare ale sistemului public de pensii, cu pensiiîn valoare de până la 800 lei inclusiv (exemplu pensie urmaș, pensie invaliditate sau pensie socială);
persoanele încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestaţii sociale.

Se acordă un număr de 50 de măşti de protecție pentru fiecare persoană, aferente unei perioade de 2 luni, pe baza documentelor doveditoare (act identitate, cupon pensie, certificat de handicap).

Persoanele îndreptățite sunt așteptate să își ridice direct măștile de protecție la sediul Direcției de Asistență Socială Brașov, din str. Panselelor, nr. 23.

Distribuirea măștilor de protecție se face cu respectarea tuturor regulilor impuse de autorități în această perioadă și luarea măsurilor necesare în scopul protecției beneficiarilor și a securității și sănătății angajaților.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: