Neuro, Boli Infecțioase și Pneumo au fost călcate de mascați. 10 persoane sunt duse la audieri (VIDEO)

Polițiștii brașoveni au descins miercuri la 3 spitale din Brașov. Este vorba despre Spitalul de Boli Infecțioase, Spitalul de Neurologie și Psihiatrie și Spitalul de Pneumoftiziologie. Motivul perchezițiilor este legat de  săvârșirea unor infracțiuni de ”abuz în serviciu””fals intelectual”, ”uz de fals”, ”delapidare” și ”divulgare de informații secrete de serviciu sau nepublice”. 10 persoane au fost conduse la audieri. Sunt șanse mari ca unele persoane să fie reținute.

Conform unor surse spitalicești, asistente medicale de la Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov au susținut că sunt bolnave și au prezentat concedii medicale, însă ele și-au continua activitatea la un azil de bătrâni. Se pare că și managerul unității medicale, Florin NIcușor Băgiu a semnalat această situație, potrivit Newsbv.ro 

 

Comunicatul IPJ Brașov

”În această dimineață, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Brașov -Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, efectuează pe raza județului Brașov, șase activități procedurale de punere în aplicare de mandate de percheziție domiciliară și ordonanțe de ridicare înscrisuri, la trei instituții cu activitate în domeniul medical, într-un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșiriii infracțiunilor de ”abuz în serviciu””fals intelectual”, ”uz de fals”, ”delapidare” și ”divulgare de informații secrete de serviciu sau nepublice” .

 

Polițiștii brașoveni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în perioada stării de urgență, cadre medicale sau angajați ai unor instituții, s-ar fi sustras de la îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, solicitând și beneficiind în acest sens, de certificate de concedii medicale fictive și totodată de materiale de uz sanitar în interes propriu.Cu ocazia efectuării perchezițiilor se vor ridica documente și se vor efectua activități procedurale, ce se impun, pentru stabilirea situației de drept. De asemenea, vor fi conduse la audieri zece persoane.

 

Acțiunea, desfășurată sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, beneficiază de sprijinul polițiștilor Serviciului Criminalistic Brașov și ai luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale, precum și de suportul de specialitate al reprezentanților Inspectoratului Teritorial de Muncă și Direcției de Sănătate Publică Brașov”, a spus într-un comunicat Alina Ivan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: