Nereguli la Centrul pentru Vârstnici AVIV din Făgăraș

Ruda unui beneficiar al Centrului pentru Vârstnici AVIV, administrat de Asociația Vlavian Brăila, situat pe strada Cetății nr. 40, a sesizat Primăria Făgăraș referitor la o serie de nereguli foarte grave privind igiena și funcționarea acestuia.
„În această seară am primit pe telefonul mobil personal, un set de poze din interiorul centrului în care se observă condițiile în care sunt îngrijite persoanele vârstnice de acolo. Gândaci peste tot, inclusiv pe fața uneia dintre persoanele internate în centru, pâine mucegăită, carne de pui cu pene, saltele mucegăite etc.”.
Situația descrisă de cetățean este confirmată de fotografiile atașate sesizării și, ulterior, de inspectorii DSP care au aplicat mai multe sancțiuni în valoare totală de 10.000 de lei, în urma unui control.
Primarul Făgărașului, Gheorghe Sucaciu – în exercitarea atribuțiilor prevăzute de Legea 215/2001, Art. 61, alineatul 2 – a sesizat instituțiile competente pentru a lua măsurile legale ce se impun – Direcția de Sănătate Publică (DSP), Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS), Poliția.
Pe numele asociației în cauză există o plângere penală depusă de primarul Făgărașului și o notificare prin executor judecătoresc de evacuare a clădirii, după ce Primăria Făgăraș a primit mai multe sesizări de la aparținătorii beneficiarilor serviciilor centrului, dar și de la angajați. În urma verificărilor efectuate de către primărie s-a constat că centrul funcționează doar în baza unor licențe provizorii eliberate în mod repetat, iar conducerea AJPIS a fost informată oficial încă din aprilie 2020.
Precizăm că, în urma situației dezastruoase constatate, Primăria Făgăraș a făcut demersurile necesare pentru preluarea activității și angajații centrului, prin Asociația de Dezvoltare Integrată a Făgărașului în care este membră alături de Spitalul Municipal Făgăraș și Direcția de Asistență Socială Făgăraș.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: