Neclarități în privința actelor de studii ale pianistului Horia Mihail, consilierul primarului Coliban. Ce spune acesta

Pianistul brașovean Horia Mihail, care în prezent este director artistic al Filarmonicii Brașov, dar și consilier pe cultură al primarului Allen Coliban, a vorbit despre neclaritățile din actele sale de studii. În presa brașoveană au apărut informații despre posibile probleme legate de autenticitatea diplomelor obținute de consilierul primarului. Mai exact, jurnalistul Ioan Mânzală a publicat o postare intitulată ”ÎNVÂRTELI LA DOUĂ MÂINI ÎN CAŞCAVALUL FILARMONICII BRAŞOV” în care susține că actele pianistului nu ar fi în regulă.

Televiziunea Braşovului a semnalat la sfârşitul anului trecut, atât Primăriei Braşov, cât şi organelor de cercetare penală, suspiciunea rezonabilă de fraudare a concursului pentru ocuparea postului de manager al Filarmonicii Braşov, cât şi acceptarea de către unele compartimente din subordinea Primăriei şi de către persoane care deţin funcţii în aceste compartimente a unor dosare de angajare cu acte false, diplome şi alte înscrisuri, sub suspiciunea de falsuri, prin care persoane, care nu se încadrează legal, ocupă funcţii importante în conducerea Filarmonicii Braşov. Este vorba despre Horia Mihail, consilier al primarului şi director artistic al Filarmonicii, care şi-a construit un CV… „online”… să-i ateste studiile la angajare şi dreptul de a ocupa aceste funcţii şi de Dragoş Dimitriu, ocupant al postului de manager, în mod fraudulos, după cum am prezentat în ancheta jurnalistică şi am semnalat conducerii Primăriei şi Parchetelor competente

Nimeni nu ne-a contrazis până acum, în tot ceea ce am arătat, nici pe noi, Televiziunea Braşovului şi nici pe colegii de la Evenimentul Zilei şi de la alte publicaţii centrale şi locale. Ocupanţii unor poziţii dominante în Cultura Braşovului, prin care se învârt sume uriaşe din bugetul oraşului în evenimente dubioase şi, deocamdată, necontrolate de nimeni, şi-au văzut în continuare de „treabă”. Iar conducerea „aitistă” a Primăriei a rămas şi… autistă. Mai mult decât atât, demersul nostru de a obţine pe Legea 544/2001 informaţii din Dosarul Filarmonica s-au lovit de rezistenţa cerberului lui Scripcaru, Sorin Toarcea, rămas pe funcţie, care, prin răspunsuri evazive, ne-a trimis la plimbare…”, a scris Ioan Mânzală.
În replică la cele afirmate de jurnalist, pianistul Horia Mihail a făcut următoarele precizări.
”Am terminat facultatea în 1993 în Illinois, dar în diplomă s-a făcut o greșeală și a apărut anul 1995 în loc de 1993, o greșeală administrativă, atâta tot. În rest, la master, anul este în regulă. Când m-am întors în România, m-am supărat pe birocrația pe care am găsit-o, astfel că nu mi-am echivalat diplomele imediat”, a susținut Horia Mihail pentru Transilvania365.
Profesează printr-un Ordin de Ministru, lucru recunoscut și de pianist.
Pentru ca sa nu figurez la studii cu liceul, printr-un ordin al ministrului Culturii am putut fi angajat ca având studii universitare. Acum, procedura de echivalare a diplomelor este mult mai simplă, astfel că voi rezolva această problemă”, a încheiat Horia Mihail.
Precizăm că Horia Mihail este absolvent al Colegiului ”Andrei Șaguna” din Brașov. Acesta a urmat cursuri de pian, apoi, după 14 ani de studii în România, a urmat cursurile Universității din Illinois, unde a obținut după 3 ani diplome de absolvire și de master.

One thought on “Neclarități în privința actelor de studii ale pianistului Horia Mihail, consilierul primarului Coliban. Ce spune acesta

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: