Ne așteaptă amenzi după 15 mai? Nelu Tătaru: ”Oamenii trebuie responsabilizați”

Se elimină declarația pe propria răspundere după 15 mai? Se vor da amenzi?

„Au fost mai multe discuţii. Era clar, în interiorul localităţii dispărea acea declaraţie. Ieşirile erau individuale, putând comasa până la trei persoane. Se păstrează distanţarea socială, masca se poartă în spaţiile închise, în mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă. Pe stradă nu. (…) Ieşirile din localitate: au exista discuţii să se facă pe o responsabilizare a celui care pleacă, o declaraţie verbală.

S-a luat totuşi decizia până la urmă să se facă pe declaraţie pe proprie răspundere, aceasta responsabilizând, declaraţie scrisă, considerând că atunci când scrii te gândeşti de şapte ori înainte dacă scrii, când ţi-o va cere cineva. Nu neapărat să-l ameninţăm cu o amendă sau cu altceva, dar responsabilizarea, după două luni în care am stat şi am avut răbdare, să însemne doar o hârtie în care ne responsabilizăm că mergem undeva”, a spus Nelu Tătaru.

Ministrul a declarat și că nu s-a luat o decizie încă în privința amenzilor după data de 15 mai. „Deocamdată nu s-a luat nicio decizie în acest sens”, a precizat ministrul Sănătăţii.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: