„My Fair Lady” înveselește scena Operei Brașov

Marți și miercuri, 8 și 9 iunie 2021, de la ora 11.00, în Sala Operei Brașov, oferim elevilor din școlile brașovene cea mai nouă premieră a noastră – spectacolul „Peter Pan”, pe muzică de Laurențiu Profeta și libretul scris de Eugen Rotaru, după o poveste de James Matthew Barrie.

În distribuția celor două spectacole, îi veți putea urmări pe soliștii, corul și baletul Operei Brașov. Regia artistică este semnată de Iulian-Ioan Sandu. Scenografia: Rodica Garștea. Coregrafia: Alexandru Fotescu. Mișcarea scenică: Cristina Rotundu. Asistent regie: Lăcrămioara Schuller. Pregătirea muzicală: Sena Ducariu, Dragoș Mihai Cohal. Sufleur: Aida Dragomir. Regie scenă: Marilena Aldea.

Marți sunt invitați să vizioneze spectacolul „Peter Pan” elevii Școlii Gimnaziale nr. 12, iar miercuri îi așteptăm pe micuții de la Școala Gimnazială nr. 15. În contextul actualei pandemii, încercăm să oferim evenimente aceleiași colectivități dintr-o instituție de învățământ.

 

Preț bilete: 15 lei (pentru grupuri organizate)

 

Persoană de contact: VIOLETA BRÎNZEA – 0740176125; 0752266478

 

 

Sâmbătă, 12 iunie 2021, de la ora 18.30, în Sala Operei Brașov, vă așteptăm să vizionați cel mai iubit musical din toate timpurile: „My Fair Lady” de Frederick Loewe. Inspirat după piesa „Pygmalion” a dramaturgului englez George Bernard Shaw, „My Fair Lady” a încântat generaţii de la premiera ce a avut loc la New York, pe Broadway, în anul 1956, fiind numit „musicalul perfect”. Premiera londoneză a avut loc doi ani mai târziu, succesul fiind încununat de filmul american creat de regizorul George Cukor, în anul 1964, ce i-a avut în distribuţie pe Rex Harrison şi Audrey Hepburn, ecranizare ce a câștigat nu mai puțin de opt premii Oscar.

Pygmalion este numele unui artist mitic grec despre care se spune că a sculptat o femeie ideală – doar pentru a se îndrăgosti de statuie. În mod similar, personajul principal din „Pygmalion”-ul lui Shaw – profesorul de fonetică Henry Higgins – încearcă să „sculpteze” o fată muncitoare din clasa inferioară, Eliza Doolittle, transformând-o într-o doamnă cultă din înalta societate britanică. Melodiile memorabile, comicul de situații, personajele bine conturate sunt doar câteva dintre atracțiile acestui musical de neratat!

 

 

Distribuția:

Eliza Doolittle – Corina Klein

Henry Higgins – Liviu Iftene (debut)

Colonel Hugh Pickering – Lorand Cristian

Alfred P. Doolittle – Dan Popescu

Freddy Eynsford-Hill – Emil Dumbravă (debut)

D-na Higgins – Asineta Răducan

D-na Pearce – Cristina Roșu (debut)

D-na Hopkins – Andromeda Nemeș

D-na Eynsford –Hill – Ibolya Kosa

Zoltan Karpathy – Cristian Dicu

Cârciumarul – Florin Grama

Majordomul – Ionuț Tașcă

 

Soliști balet: Melania Condoiu, Claudiu Dane

 

Își dau concursul Orchestra, Corul și Baletul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Mircea Holiartoc. Regia artistică poartă semnătura Andei Tabacaru. Scenografia: Celia Rizescu, Șerban Iuca. Coregrafia: Mihai Mândruțiu, Dorin Coșeriu. Dirijor Cor: Dragoș-Mihai Cohal. Mișcarea scenică și asistent regie: Iulia Coșeriu. Regie scenă: Silvia Papadopoulos.

 

Preț bilete: 30 lei – Categorie: Acces general

Biletele pentru spectacolul cu musical-ul „My Fair Lady” de Fr. Loewe se vând atât online, pe site-ul www.bilet.ro, cât și la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

 

Informații se pot obține la telefon: 0268-419380.

 

În stagiunea 2020 – 2021, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

 

La evenimentele Operei Brașov, accesul spectatorilor va fi permis numai după ce va fi efectuată măsurarea temperaturii. Purtarea măștii este obligatorie! Va fi respectată distanțarea de 1,5 m între scaune. Vă rugăm frumos, în cazul în care prezentați simptome de infecție respiratorie, să rămâneți acasă pentru a nu vă pune în pericol nici pe dumneavoastră și nici pe ceilalți participanți la eveniment.

 

Evenimente desfăşurate cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: