Musica Barcensis organizează concerte în cetățile fortificate din Țara Bârsei

Anul acesta, în cadrul Ediției  a XII-a a Festivalului Musica Barcensis, vor avea loc începând cu 17 iulie,  concerte în cetățile fortificate din Țara Bârsei (Ghimbav, Feldioara, Cristian, Prejmer, Hărman, Bod și Vulcan.

„Ediția a XII-a a Festivalului Musica Barcensis începe în acest an în 17 iulie, oferind un nou “respiro”, prin cele 7 concerte care vor avea loc în zilele de duminică, în cetățile fortificate din Țara Bârsei (Ghimbav, Feldioara, Cristian, Prejmer, Hărman, Bod și Vulcan) și prin excursia muzicală ghidată, sâmbătă, în debutul festivalului, la orgile din zona Sf. Gheorghe.
Concertele festivalului aduc în lunile de vară o viață nouă în bisericile evanghelice fortificate din jurul Brașovului, care își deschid porțile și devin un loc al întâlnirii, un loc de refugiu, un loc în care muzica răsună între zidurile încărcate de istorie.
În acest an, peste 70 de artiști vor oferi momente aparte iubitorilor de muzică – de la muzică barocă în curtea Cetății Feldioara, la jazz, în incinta cetății Hărman, trecem prin perioade muzicale diverse, reunim laureați ai concursului Enescu în primul concert cameral, ascultăm instrumente moderne, dar și instrumente baroce mai puțin cunoscute, aniversăm împreună 125 de ani de la înființarea atelierului de instrumente muzicale ”Einschenk” și 30 de ani de existență a Fanfarei ”Țara Bârsei”.
Biserica Evanghelică din Bod va fi inclusă pentru prima dată în periplul festivalului, în urma unor lucrări ample de restaurare și conservare.” – s-a menționat pe pagina de facebook Forum ARTE
Programul Festivalului Musica Barcensis 2021:
17 iulie – Excursie muzicală – Orgi din Tg. Secuiesc – Ghelința – Sf. Gheorghe
Ghizi muzicali: Ursula și Kurt Philippi
Ghimbav – 18 iulie – ora 17.00 – Deschiderea festivalului – Concert cameral
Ioan-Dragoș Dimitriu, Valentin Șerban, Ștefan Cazacu (pian, vioară, violoncel)
Cetatea Feldioara – 25 iulie – ora 17.00
Ansamblul baroc Sectio Aurea (oboi baroc, viola da gamba, vioară, viola d’amore, spinetă)
Cristian – 1 august – ora 17.00 – Concert aniversar: 125 de ani – Atelierul de instrumente muzicale Einschenk – Ansamblul Capella Coronensis / Soliști: Roxana Bârsan (vioară), Emin Curtgeafar (oboi), Sigrid și Martin Arvay, Izabella Brașoveanu / Dirijor: Steffen Schlandt
Prejmer – 8 august – ora 17.00 – Ansamblul de alămuri Neumarkt Brass Quintet
Bod – 15 august – ora 17.00 – Muzică și cafea: Ansamblul cameral Impressione
Hărman – 22 august – ora 17.00 – Jazz în cetate: Luiza Zan & Jazzpar Trio
Vulcan/ Pădurea Hill – 29 august – ora 17.00 – Concert aniversar: Fanfara ”Țara Bârsei” – 30 de ani
Festivalul Musica Barcensis este în fiecare an un prilej de a descoperi locuri noi, biserici fortificate din jurul Brașovului, monumente de o valoare culturală deosebită, încărcate de istorie, situate într-un cadru natural de excepție. Muzica, spațiul gotic sau clasicist se îmbină armonios, astfel încât vizitatorul va avea parte de o experiență frumoasă și mereu surprinzătoare.
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile, cu respectarea normelor în vigoare.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: