Mural nou semnat de Maria Zurbagiu vizavi de Colegiul de Informatică “Grigore Moisil”

Vizavi de Colegiul de Informatică “Grigore Moisil” poate fi văzut un Mural nou semnat de Maria Zurbagiu (meri the zu). Pictura este realizată în cadrul unui proiect TVR, echipa Amural ocupându-se de producție.

Artista descrie pentru Litera 9 procesul de alegere a simbolurilor reprezentate și cum ele se compun în lucrare:

„Personajul central este un zimbru, ca simbol al reapariției populațiilor de zimbrii în Carpații românești. Pe el sunt doi copii îmbrăcați în port popular și cu elemente din folclor, mască tradițională folosită la colind și un sat românesc în miniatură. Tot din tradiții mai apar elemente de arhitectură rurală, porți și stâlpi sculptați, dar și borne ale drumului Via Transilvanica proiectul ultramaratonistului Tibi Ușeriu.
Copacul este într-un proces de refacere, bara de loading… fiind atât un deziderat cât și un necesar de refacere a codrului.

Deasupra zboară Simona Maierean, prima femeie pilot NATO, care mânuiește un dracon dacic stilizat.
O rachetă simbolizează zborul lui Dumitru Prunariu, absolvent al Liceului 4, actualul Colegiu Național de Informatică Grigore Moisil aflat peste drum de viitoarea lucrare. Iar sprijinit de copac va fi compasul, metaforă a moștenirii lui Grigore Moisil și a colegiului brașovean ce îi poartă numele.” , Litera 9

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: