Municipiul Brașov, oaia neagră a județului! Primarul Coliban e singurul care nu a făcut pași pentru închiderea depozitelor neconforme

Chiar dacă actualul primar al Brașovului, Allen Coliban, a fost președinte al Comisiei pentru Mediu din Senatul României și când se afla în opoziție protesta des în fața sediului administrației locale din cauza gropilor din oraș, în prezent, când trebuie să le închidă, se mișcă în ritm de melc.

Primăria Brașov trage în jos tot județul în ce privește închiderea depozitelor neconforme. Dacă Municipiul Săcele a închis deja groapa, iar Zărnești, Codlea, Făgăraș, Victoria, Rupea și Râșnov au lucrări în derulare, Municipiul Brașov nu a făcut nimic până acum, fiind la faza de ”discuții”. Culmea, depozitele se închid cu finanțare de la Administrația Fondului de Mediu, cu exceptia Brasovului. Insa, nu impiedica nimeni Primaria sa depuna proiect pentru accesarea de fonduri. Potrivit reprezentanților instituțiilor de mediu din Brașov, Primăria Brașov nu a depus nici măcar documentația necesară închiderii. Astfel, depozitele de la Timiș Triaj sunt în AER.

Din acest motiv, România a fost trimisă în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene, în România fiind în total 48 de depozite neconforme.

Brașovul cu cele două depozite este pe lista de infringement. Este vorba despre un depozit menajer, iar altul industrial. Primăria  Brașov a depus documentatia pentru cel industrial, în urmă cu câteva luni. Noi am solicitat completări la dosar. Pentru acest depozit trebuie făcut un studiu, sunt mai multe de făcut. Referitor la cel menajer, Primăria încă nu s-a înțeles cu Fin-Eco”, a spus Ciprian Băncilă, șeful AMP Brașov.

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: