Mulțumiți aleșilor locali și județeni aflați la putere! Prețul apei va crește din nou

Presa din Brașov scrie de ani buni despre managementul neperformant de la Compania Apa Brașov, dar politicienii nu vor să ia nicio măsură concretă. Astfel, în ultimii ani, brașovenii au avut parte de scumpiri, de apă cu mâl la robinet și multe altele. Însă, acționarii majoritari ai Companiei Apa care sunt Consiliul Județean și Municipiul Brașov (84% împreună) îi ține în continuare în brațe pe cei din conducere, pe cei din CA, în primul rând pentru că oamenii încasează indemnizații enorme pentru munca prestată. Cum era de așteptat, în CA sunt și oameni apropiați partidelor politice, nicidecum profesioniști în domeniu.

”Potrivit Avizului A.N.R.S.C. nr. 815071/21.10.2020, tarifele pentru serviciile de apă și canalizare – epurare se ajustează cu rata inflației, pentru toate localitățile cuprinse în aria de operare a Companiei Apa Brașov. Modificarea de tarif va fi aplicată începând cu data de 1 ianuarie 2021, astfel că prețul pentru unui metru cub de apă va fi de 4,46 lei, cu 13 bani mai mult, iar cel de canalizare, 3,07 lei, cu 9 bani în plus. Prețurile includ TVA.   

Ca urmare, utilizatorii vor plăti de la începutul lunii viitoare, 7,53 lei/mc, față de 7,31 lei/mc cât este în prezent, pentru cele trei servicii furnizate de companie: apă potabilă, canalizare și epurare.

Vă informăm că după ajustare, Compania Apa Brașov se situează pe locul 35, din 45 de operatori existenți, în clasamentul național al tarifelor.

Modificarea are la bază următoarele prevederi legale:

 • Legea serviciilor comunitare de utilități publice nr. 51/2006, republicată, cu modificări și completări
 • Circulara nr. 3754/16.10.2020 a Ministerului Fondurilor Europene prin care se solicită respectarea strategiei de tarifare de către asociațiile de dezvoltare intercomunitară și de către operatorii regionali ai serviciilor de alimentare cu apă și canalizare
 • Contractul de Delegare – Dispoziții Generale pentru gestiunea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare
 • Contractul de Finanțare – Programul Operațional de Infrastructură Mare nr. 67/29.05.2017, încheiat între Ministerul Dezvoltării Regionale al Administrației Publice și Fondurilor Europene și Compania Apa Brașov”, au spus reprezentanții Companiei APA.

Precizăm ca în prezent, Compania Apa este controlată de PNL și USR, ambele partide formând o majoritate la nivel local. Împreună, oricând pot lua decizii și schimba managementul de la Compania Apa Brașov. Pe lângă presă, în ultimii ani, tot mai multe persoane au solicitat, inclusiv politicienii locali,  o analiză la sânge asupra mangementului. Din păcate, cumetriile și combinațiile politice sunt mai presus decât interesul cetățenilor din Brașov.

Structura acționariatului este:

 • Județul Brașov – 42% din capitalul social;
 • Municipiul Brașov – 42% din capitalul social;
 • Orașul Rupea – 3,4% din capitalul social;
 • Orașul Ghimbav – 3,1% din capitalul social;
 • Comuna Apața – 1,8% din capitalul social;
 • Comuna Hălchiu – 2,7% din capitalul social;
 • Comuna Hărman – 2,8% din capitalul social;
 • Comuna Sânpetru – 2,2% din capitalul social.

Conducerea executivă
Director General
Ing. FĂTU Dorin
Director Tehnic
Ing. BĂLAN Ilie
Director Economic
Ec. ing. POPA Teodor
Director Programe Externe
Ing. ȘOPTEREAN Doru
Director Exploatare Municipiu
Ing. SAVA Teodor
Conducerea administrativă
Administrator,
Președintele Consiliului de Administrație
SAVA Teodor
Administrator
FĂTU Dorin
Administrator
DICU Maria
Administrator
AGAFIȚEI Gabriela
Administrator
GLIGORAȘ Daniel

One thought on “Mulțumiți aleșilor locali și județeni aflați la putere! Prețul apei va crește din nou

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: