Mult lăudatele spitale din Brașov, destul de nepregătite pentru COVID-19. O tânără a decedat în timp ce era transferată între spitale

Spitalele din Brașov nu sunt pregătite așa cum trebuie pentru a trata pacienți infectați cu COVID-19 aflați în stare gravă. Drept dovadă este transferul celor 3 pacienți de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Brașov la o unitate medicală din Ploiești. Dacă ar sta bine la acest capitol, nu ar fi fost transferați pacienții, plimbați între spitale. Din păcate, o tânără a decedat în timpul transferului. Dureros este faptul că, în același timp, președintele Consiliului Județean Brașov îndemna presa să nu mai fie ”prăpăstioasă”, că sunt locuri la ATI. Dacă sunt, de ce au fost transferați pacienții? De ce nu iese șeful instituției acum cu explicații?

Cine va răspunde pentru aceste decizii prin care pacienții aflați în stare gravă sunt transferați de la un spital la altul? Fiind cunoscută starea pacienților, care era rostul transferului? Trebuiau ”plimbați” pacienții doar pentru că unitatea din Brașov avea capacitatea de 75% la secția ATI? Cineva ar trebui să ofere explicații… doar că, la Brașov, cei care ar trebui să comunice tac mâlc. Aceeași atitudine, din păcate, de la începutul pandemiei. Comunicarea lipsește în totalitate în instituții. Se oferă informații seci, fără conținut, care oricum sunt publicate și pe site-ul stirioficiale.ro . Atât fac reprezentanții guvernului în teritoriu, cei care ar trebui să fie aproape de brașoveni, să ofere transparență totală.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: