#motivesadonezi pentru HOSPICE Casa Speranței

10.000 de uși deschid echipele HOSPICE Casa Speranței în fiecare an la Brașov pentru a ajunge în casele copiilor și adulților care suferă de boli incurabile. Specialiștii HOSPICE fac asta gratuit de 27 de ani, și oferă nu doar îngrijire medicală ci și sprijin social și consiliere psiho-emoțională pentru pacienți și familiile lor.

Pentru a ajunge și în anul care urmează la copiii și adulții care au nevoie de sprijin, HOSPICE Casa Speranței a inițiat campania de strângere de fonduri #motivesadonezi.

Mai mult de jumătate dintre cei care luptă cu boli incurabile își doresc să fie îngrijiți în confortul propriei case, însă la nivel național doar câteva servicii pot asigura pacienților îngrijirea paliativă la ei acasă.  Brașovul este orașul în care au fost introduse în premieră la noi în țară aceste servicii în urmă cu 27 de ani și de atunci am reușit să ajungem la tot mai mulți dintre cei aflați în suferință.  Nu am fi putut face toate acestea fără susținători care au găsit mereu #motivesadonezi pentru HOSPICE Casa Speranței” a declarat Mirela Nemțanu, Director Executiv al organizației.

Reprezentanții companiilor sunt încurajați să utilizeze până la sfârșitul acestui an facilitatea fiscală care permite direcționarea până la 20% a impozitului pe profit/venit datorat statului sau 0,75% din cifra de afaceri către fundația HOSPICE Casa Speranței. Procedura nu presupune costuri suplimentare pentru companii, conform legislației în vigoare. 

De asemenea, brașovenii pot sprijini serviciile gratuite de îngrijire paliativă prin donații online pe hospice.ro/doneaza/  sau direct la sediul de pe str. Sitei nr. 17A.

Despre HOSPICE Casa Speranței

HOSPICE Casa Speranței, organizație non-profit înființată în 1992 la Brașov, a introdus conceptul de îngrijire paliativă în România și cea mai mare fundație din țară care oferă gratuit servicii specializate gratuite de acest tip.

Organizația are două spitale cu servicii integrate, în Brașov și București, echipe mobile în patru orașe – București, Brașov, Făgăraș și Zărnești, șase sedii destinate oferirii de îngrijire paliativă și educație și peste 100 de paturi pentru internare și activități adiacente, destinate îngrijirii persoanelor diagnosticate cu boli incurabile. În 2019, HOSPICE a inaugurat centrul socio-medical de la Adunații Copăceni, primul din România destinat exclusiv copiilor cu boli incurabile. HOSPICE a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere. În cei 27 de ani de existență, HOSPICE a adus alinare și speranță pentru peste 30.000 de copii și adulți cu boli incurabile, cât și familiilor acestora.

Poți sprijini pacienții HOSPICE și cauza îngrijirii paliative cu o donație (https://www.hospice.ro/doneaza/ ). Pentru mai multe informații, accesați www.hospice.ro. Ne găsiți pe Facebook și pe Instagram , iar pe Youtube puteți afla povestea HOSPICE și istoria îngrijirii paliative în România.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: