Modificarea modificării…Școlile și grădinițele din municipiul Brașov se redeschid. Se aplică scenariul roșu

Ca urmare a modificărilor introduse ieri în Ordinul comun al Ministrului Educației și al Ministrului Sănătății, unde pragul de 6 la mia de locuitori al incidenței infectărilor cu virusul SARS Cov-2 a fost înlocuit cu starea de carantină, unitățile școlare din municipiul Brașov trec în scenariul 3 din ordinul mai sus amintit, ceea ce înseamnă că elevii/copiii și cadrele didactice din învățământul primar/preșcolar revin de joi, 25 martie, cu prezență fizică, în unitățile școlare. Cei din clasele a VIII-a a, XII-a și a XIII-a precum și cei din anii terminali din învățământul profesional, dual și postliceal revin în unități, cu prezența fizică de până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați în respectivele clase terminale cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

În situația în care până la finele săptămânii viitoare nu va fi declarată starea de carantină, scenariul 3 se va menține în toate unitățile școlare din municipiul Brașov până la începutul vacanței de primăvară. În aceste condiții simularea examenului de Evaluare națională la clasa a VIII-a se sa desfășura în conformitate cu calendarul național al acestor activități și va debuta luni, 29 martie, cu proba la Limba și literatura română.

Simularea examenului de bacalaureat pentru elevii din unitățile școlare din municipiul Brașov va fi organizată de către Comisia județeană, cel mai probabil în săptămâna 10-14 mai.

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: