Modernizarea secȚiei de sterilizare a Spitalului Clinic de Copii BraȘov, acum posibilă prin succesul Proiectului #impreunadaruim

Gala caritabila, eveniment de exceptie, organizat de Clubul Rotary Brasov vineri, 13 aprilie la Hotel Kronwell Brasov, a incununat campania de strangere de fonduri demarata in 2017 pentru Proiectul #impreunadaruim  .

 

Pentru că sănătatea copiilor este atât de importanta, iar tratarea si vindecarea lor depinde în mod direct de condiţiile de sterilizare a aparaturii utilizate, Clubul Rotary Braşov a initiat in 2017 Proiectul „Împreunădăruim”.

 

Un proiect de suflet, care nu aparţine doar Clubului Rotary Braşov, ci întregii comunităţi braşovene, scopul sau fiind modernizarea statiei centrale de sterilizare a Spitalului Clinic de Copii  Brasov  prin dotarea cu echipamente noi de sterilizare si adoptarea unui nou flux tehnologic, cu circuite functionale,  care vor imbunatati substantial actul medical, vor  asigura respectarea standardelor de sterilizare, constituind un real si direct  beneficiu pentru comunitatea locala.

Noul proiect prevede dotarea cu echipamente noi, la standarde  inalte care sa permita realizarea unui  flux de sterilizare sigur, cresterea capacitatii de sterilizare, informatizarea activitatii,  inclusiv a monitorizarii indicatorilor de sterilizare fizico-chimici,  biologici si incadrarea atat in in normele legale nationale cat si cele stabilite prin directivele EU.

Inlocuirea statiei de sterilizare existente este vitala pentru că in prezent Spitalul Clinic de Copii Braşov utilizează autoclave a caror vechime e de preferat sa un o amintim, uzate, multe din ele nefunctionale, foarte departe de standardele minime impuse de normele in vigoare.

In urma licitatiei organizate vineri, precum si a tuturor activitatilor dedicate Proiectului – Balul de Caritate din februarie 2017, concerte caritabile, Bazar si ateliere de Craciun, concert caritabil de Craciun, ne-am apropiat semnificativ de suma necesara achizitiei, am putea afirma chiar ca ne-am atins obiectivul, (insa suntem rezervati dat fiind ca ne aflam in fata unei investitii de asemena anvergura).

Impreuna cu specialisti, cu medicii de la spitalul de copii vom finaliza toate detaliile tehnice, medicale, dupa care va urma selectia funizorilor  si  achizitia echipamentului.

 

La evenimentul organizat vineri, obiectele licitate au fost donate de personalitati precum Andrea Bocelli, Gheorghe Hagi,  Simona Halep, Iulia Schiopu, Getty Tatomir, Cristian Orosanu si de sponsori, carora le aducem calde multumiri.

 

Aceleasi multumiri, din suflet, le adresam sutelor de brasoveni care s-au implicat in acest proiect si nu ne referim numai la sposori, parteneri, participanti si organizatori ai evenimentului ci si la personalul Spitalului Clinic de Copii, la autoritatile locale, la brasovenii care au cumparat un mic obiect din Bazarul de Craciun, care au fost alaturi de noi la concertele caritabile, la Concertul de Craciun organizat la Colegiul Andrei Saguna, minunatei comunitati brasovene care a inteles ce se poate realiza atunci cand #impreunadaruim.

 

Cu prietenie si consideratie,

Clubul Rotary Brasov

 

 

 

Despre Clubul Rotary Brasov

 

Clubul Rotary Brașov, infiintat in 1930, printre primele cluburi din Romania si readus la viata in 1996, servește de 22 de ani, prin proiectele sale, comunitatea brașoveană.

 

De-a lungul timpului, beneficiarii celor mai cunoscute proiecte au fost diferite categorii sociale aflate în dificultate sau care au avut nevoie de o sustinere : vârstnici lipsiti de posibilitati materiale, copii excepționali cu situații materiale precare si nu numai, persoane fără adăpost, pacienți ai Spitalului Clinic de Copii.

 

Efortul membrilor clubului, al sponsorilor și partenerilor din ultimii ani, ne-a permis să

dăm o nouă dimensiune balurilor anuale de caritate. Astfel, am reușit:

  • să ajutăm 300 de persoane în vârstă cu pensii foarte mici care au primit lunar, timp

de 6 ani, pachete cu alimente de baza;

să asigurămtimp de 4 ani finanțarea unui program de burse pentru 50 de elevi

premianți proveniti din familii nevoiașe;

  • să strângem fonduri destinateproiectului “Habitat social 2008” care a constat

in construirea unui ansamblu de locuințe sociale, alcătuit din containere moderne,

etajate, având utilitățile asigurate, pentru ajutorarea familiilor aflate în evidența

Direcției de Servicii Sociale Brașov, rămase fără locuință;

  • să reamenajăm și dotăm secțiile de Primiri Urgente si de Terapie Intensivă Medicală din cadrul Spitalului Clinic de CopiiBrașov
  • să sprijinim echipa brașoveană de baschet a persoanelor cu dizabilități prin

achiziționarea unor scaune rulante special destinate acestui sport;

  • să realizăm un cabinet de profilaxie dentară gratuită pentru elevii claselor primare

Din Brașov.

  • să strângem fonduri pentru vaccinarea antipneumococica a copiilor proveniți din

Familii defavorizate.

  • să dotăm Casa de Copii ,,Greierașul“ din localitateaTeliu, Brașov cu mobiler, cărți,

Rechizite, care să facă mai frumoasă viața copiilor care trăiesc în aceasta casă.

  • să susținem material performanțele deosebite ale elevilor olimpici brașoveni din

Cadrul Centrului Județean de Excelență Brașov, coordonat de Inspectoratul Școlar

Județean Brașov.

  • să dotam cu mobilier și aparatură electrocasnică 4 creșe din cartierele Răcădău,

Bartolomeu, Apullum, Craiter pentru îmbunătățirea condițiilor de educație și îngrijire

a copiilor din aceste instituții.

Si, nu in ultimul rand, proiectul #impreunadaruim, dedicat inlocuirii, modernizarii, echiparii statiei de sterilizare sin cadrul Spitalului Clinic de Copii Brasov.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: