Mobilier stradal deosebit la Cluj. ”Arbore” care încărca gratuit dispozitivele mobile (FOTO)

Începând din vara lui 2018, locuitorii Clujului și turiștii au la dispoziție un mobilier stradal aparte. Cu un design special, noii „arbori” captează energia solară și o transformă în energie electrică, permițând astfel încărcarea gratuită a dispozitivelor mobile. Pe lângă componenta funcțională, aceștia servesc ca mobilier urban oricui e interesat să se oprească să citească o carte, să savureze o cafea sau pur și simplu să se odihnească pe bancă în timp ce își încarcă telefonul mobil sau tableta.

Stațiile sunt amplasate în trei zone din municipiu: platoul Sălii Polivalente, Parcul Central „Simion Bărnuțiu” și Bulevardul Eroilor. De asemenea, Primăria Cluj-Napoca asigură acces wireless gratuit la internet în aceste zone.

Noile stații urbane de încărcare sunt oferite de Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu UNTOLD și ENGIE, fiind realizate de către Triptic Studio.
Sub denumirea “The UNTOLD Energy Blooms by Engie”, noul mobilier stradal permite încărcarea simultană a șase dispozitive mobile și totodată, reprezintă o modalitate de a promova energia solară, respectiv modul în care energiile regenerabile pot avea un rol important în activitățile noastre cotidiene.

Inițiativa se încadrează în viziunea Primăriei Cluj-Napoca legată de creșterea calității spațiului urban și utilizarea tehnologiei pentru îmbunătățirea vieții de zi cu zi a locuitorilor orașului.

De asemenea, Primaria Cluj are in vedere amenajarea unei străzi SMART.  Bănci cu încărcător, stâlpi de electricitate cu WIFI, staţii de încărcare pentru trotinete, maşini, biciclete şi o șosea de două ori mai mică. Acestea sunt obiectivele îndraznețe ale primarului Emil Boc, un primar care a înțeles că nu este destul doar să vorbești, trebuie sa și realizezi ceea ce îți propui.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: