Minori luati in vizor de politisti pentru lovire, violente si lipsire de libertate

La data de 13 decembrie a.c. polițiștii Biroului de Investigații Criminale Brașov au dispus reținerea pentru 24 de ore a  unui minor de 16 ani și internarea în Centrul pentru Minori Ghimbav a altui minor de 15 ani,  ambii din județul Brașov, bănuiți de lipsire de libertate, lovire și alte violențe.

Aceștia, la dată de 11 decembrie a.c., în timp ce se deplasau pe o stradă din cartierul Bartolomeu, împreună cu alți doi minori, ar fi solicitat unuia dintre aceștia geaca pe care o purta, sub pretextul de a o proba, ar fi refuzat să o restituie și ar fi solicitat minorului o sumă de bani pentru a o restitui. De asemenea, ar fi refuzat să îi lase pe cei doi să părăsească zona, i-ar fi obligat să se agreseze reciproc și l-ar fi agresat fizic pe minorul de 16 ani căruia i-ar fi reținut geaca.  Ulterior, aceștia ar fi transmis mesaje minorului în care ar fi insistat ca acesta să le achite o sumă de bani pentru a-i fi restituit articolul vestimentar.

Ulterior, Judecătoria Brașov a dispus măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile împotriva minorului de 15 ani, care a fost introdus în arestul IPJ Brașov și măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 zile împotriva minorului de 16 ani.

Aceștia șunt cercetați în continuare în cadrul dosarului penal, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov în care polițiștii continuă verificările în vederea documentări întregii activități infracționale a celor doi.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: