Minoră obligată să se prostitueze în apartamente închiriate în Brașov. Inculpații au fost reținuți de polițiști

La data de 31.08.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 3 inculpați, cu vârste cuprinse între 38 și 41 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane, tentativă la trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

În cauză s-a reținut faptul că, în perioada mai-iunie 2021, inculpații au recrutat, transportat și adăpostit două persoane majore și o persoană minoră, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a victimelor, în scopul exploatării acestora, prin obligarea la practicarea prostituției, în diferite apartamente închiriate în regim hotelier, pe raza municipiilor Brașov și Constanța.

Cu ocazia cercetărilor efectuate în cauză, s-a constat faptul că inculpații au postat anunțuri pe diferite site-uri de profil, în vederea atragerii de clienți, au închiriat mai multe apartamente, în regim hotelier, stabilind tarifele practicate de către victime.

De asemenea, persoanele vătămate erau instruite de către inculpați, cu privire la maniera în care să relaționeze cu clienții.

În cursul zilei de astăzi, inculpații urmează să fie prezentați Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul cadrelor de jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi „Tomis” Constanța.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

One thought on “Minoră obligată să se prostitueze în apartamente închiriate în Brașov. Inculpații au fost reținuți de polițiști

 • 1 septembrie 2021 la 18:25
  Permalink

  „prezumția de nevinovăție”?
  domnii sunt absolut nevinovați, sunt curati ca lacrima, ei doar prestau în industria ospitalitatii din regele oraselor, plăteau chirie, au fost păcăliți de minore
  „garanții procesuale”?
  Pai dacă dl. Dincă a Spus recent la antene (înregistrat „întâmplător” ) ca „El are Drepturi” mai are cineva dubii cum stau treburile?

  Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: