Minoră de 10 ani alergată și lovită în cap cu toporul de un tânăr de 24 de ani

Parchetul de pe lângă Tribunalul pentru Minori și Familie Braşov aduce la cunoştinţa opiniei publice următoarele: La data de 13.10.2020, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov a dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a inculpatului major A.A. pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor în stare de recidivă. La data de 14.10.2020, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov a formulat propunerea de arestare preventivă a acestui inculpat pe o perioadă de 30 de zile, propunerea de arestare fiind admisă de Tribunalul pentru Minori și Familie Brașov.

”În fapt s-a reținut că în data de 13.10.2020, în jurul orelor 12:00, inculpatul major A.A. în vârstă de 24 de ani se afla pe str. Pajiștei din Mun. Săcele, jud Brașov fiind înarmat cu un topor cu tăiș metalic și coadă de lemn de aproximativ 1 m lungime. Văzând-o pe persoana vătămată minoră G.A.M. în vârstă de 10 ani, a aruncat cu toporul spre aceasta, nereușind să o nimerească. În momentele următoare, persoana vătămată a fugit, fiind urmărită de inculpatul A.A. care se reînarmase cu obiectul contondent și care a reușit să o ajungă la scurt timp pe minoră. Inculpatul major i-a aplicat persoanei vătămate o lovitură cu toporul în zona capului iar în timp ce minora se ținea de gardul unui imobil pentru a-și menține echilibrul, inculpatul i-a mai aplicat persoanei vătămate două lovituri cu toporul în zona spatelui, minora căzând la pământ.

În timp ce minora se afla căzută la pământ, inculpatul a lovit-o pe aceasta cu picioarele în zona corpului. Actele de urmărire penală în prezenta cauză s-au efectuat cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Brașov și a organelor de poliție din cadrul Poliției Municipiului Săcele. Facem precizarea că până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti definitive, inculpatul beneficiază de prezumţia de nevinovăţie”, a spus Vlad Teodorescu., Prim-Procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori și Familie Braşov – Purtător de cuvânt.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: