Ministrul Sănătății, prezent la inaugurarea Corpului Vechi al Maternității Brașov (VIDEO, FOTO)

Vineri a fost inaugurat  Corpul „Vechi” al Maternității Brașov. Este vorba despre obiectivul de investiții „Restructurarea secțiilor de obstetrică și neonatologie din Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie «Dr. I.A. Sbârcea» Brașov”, inclus în Proiectul privind reforma Sectorului Sanitar, faza a II-a – Asistență medicală maternă și neonatală, finanțat prin acordul de împrumut dintre Guvernul României și Banca Europeană de Investiții.La eveniment au participat  Sorina Pintea, ministrul Sănătății, Marian Rasaliu, prefectul Judetului Brasov Adrian Vestea, presedintele Consiliului Judetean Brasov si primarul George Scripcaru. 

Este un spital normal, o normalitate ce ar trebui sa fie pentru orice mama din Romania. Putem vorbi de o investitie reusita, un succes al Ministerului Sanatatii. Insa, trebuie sa multumim si autoritatilor locale pentru ca au inteles ca sanatatea este foarte importanta si nu tine cont de culoarea politica. Ce pot sa spun este ca aceasta maternitate arata foarte bine. Speram sa le aducem la acest nivel pe toate din tara, pentru ca este firesc sa fie conditii”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sanatatii.

 

Lucrările au început în toamna anului 2015, având termen inițial de finalizare august 2016, cu posibilitatea de prelungire până în octombrie 2016. Finalmente, a fost nevoie de decalări suplimentare, atât pentru finalizarea lucrărilor care s-au dovedit a fi, pe alocuri, extrem de dificile și complexe, cât și pentru reglementarea tuturor aspectelor privind avizarea proiectului.

Valoarea finală a lucrărilor executate este de 29.839.479,01 lei.

De acum înainte, pacientele vor avea la dispoziție saloane cu două și trei paturi, cu grupuri sanitare proprii și toate dotările necesare. Sălile de operație au fost și ele modernizate și utilate cu echipamente moderne. S-a realizat o restructurare funcţională şi tehnologică a secţiilor de obstetrică şi neonatologie, care a constat în: corectarea fluxurilor și circuitelor funcționale necesare desfășurării activității secțiilor cu respectarea normelor de igienă spitalicească; aplicarea sistemului de spitalizare rooming-in (mamă – nou născut); reabilitarea instalațiilor de încălzire-ventilație pentru realizarea unui microclimat optim și a unei presurizări corespunzătoare în spațiile ATI; introducerea la nivelul optim a aerului aseptic și fluidelor medicale; reabilitarea instalațiilor electrice și dimensionarea lor în raport cu consumul de energie electrică necesară echipamentelor medicale și de utilități; reabilitarea instalațiilor sanitare, inclusiv a celor aferente aducției de apă sterilă; reabilitarea șarpantei și a învelitorii clădirii; construcția unui ascensor.
Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: