Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, pentru Europa FM: Școala va fi cea care va decide dacă menține sau nu distanțarea de 1 metru între elevi

Va mai exista distanțare în clase între elevi? La ce mai rulează spoturile care ne învață să respectăm distanțarea fizică?

Un mesaj al Ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, stârnește controverse printre părinți, elevi, dascăli. Acesta a transmis către Europa FM, într-un mesaj, că, în ceea ce privește obligativitatea menținerii distanței de 1 metru între elevi, impusă de Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), școala va fi cea care va decide dacă o menține sau nu.

Școala va începe…cu orice preț, iar alegerile locale, evident, vor avea loc. Care pandemie, care distanțare? La ce mai rulează oare peste tot spoturile (pentru care Guvernul a alocat milioane de euro) care ne învață că trebuie să purtăm mască și să respectăm distanțarea fizică?

Invitat în Deșteptarea de Vară, președintele Federației Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache, acuză ministerele Sănătății și Educației că refuză să-și asume responsabilitatea începerii anului școlar în condițiile în care nu pot asigura nici spații suplimentare în școli, dar nici dispozitivele necesare pentru educație mixtă, fizică și online.

Statul nu poate asigura dispozitivele până la începutul anului școlar, și mă refer la tablete, laptopuri care să transmită lecțiile live din sălile de curs. Se încearcă o tragere de timp pentru a avea timpul necesar pentru procurarea acestor dispozitive. Mă pun în pielea unui director care trebuie să ia o decizie de prezență 100% la școală și știe că se poate pomeni cu o mulțime de procese din partea părinților. El va tinde să spună scenariul galben – 50% online, 50% fizic. Cel mai ușor pentru el, încât să nu aibă nicio responsabilitate, să decidă ca orele să fie 100% online.

Nelu Tătaru a anunțat că va emite mâine ordinul privind regulile sanitare obligatoriu de respectat în școli, indiferent de scenariul în care se vor desfășura orele.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: