Ministrul Sănătății inaugurează un corp al Maternității la Brasov

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, va participa la inaugurarea unui corp al Maternitatii. Corpul vechi al Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie ”Dr. Ioan Aurel Sbârcea” Brașov va fi redeschis vinery, 2 februarie, ora 13,00, în prezența ministrului Sănătății, Sorina Pintea.Unitatea sanitară a fost reabilitată cu fonduri guvernamentale provenite dintr-un împrumut acordat de Banca Europenă de Investiții. Totalul investițiilor a ajuns la aproape 29 de milioane lei. Banii au fost cheltuiți pentru consolidarea clădirii, care a fost construită pentru Liceul Johannes Honterus, în 1911. În plus, a fost făcută o compartimentare din care au rezultat șase săli de operație perfect utilate, nouă săli de naștere individuale, o secție de Terapie Intensivă, precum și saloane cu două sau trei paturi, cu grupuri sanitare proprii.

”Inaugurarea va fi urmată, la Prefectura Brașov, de un alt eveniment important. Ministrul Sănătății se va întâlni cu prefectul județului-Marian Rasaliu, primarul Brașovului-George Scripcaru, președintele Consiliului Județean-Adrian Veștea, și parlamentari brașoveni ai PSD. Invitați de marcă sunt vicepreședintele și membri ai Comisiei pentru sănătate publică a Senatului României precum și președintele Comisiei pentru sănătate și familie a Camerei Deputaților. Discuția se va purta pe marginea construirii Spitalului Clinic Regional de Urgență Brașov, obiectiv prevăzut într-un memorandum guvernamental. Pentru acesta, cea mai parte a terenului necesar a fost alocat prin lege inițiată în Parlamentul României, cu susținerea PSD. Întâlnirea va fi urmată de declarații de presă, în jurul orei 15”, se arata intr-un comunicat al PSD Brasov.

 

Tot maine ar fi trebuit sa fie prezent la Brasov si Ministrul Delegat Pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.  Acesta ar fi urmat sa participe la o conferinta de presa cu tema ”Presedintia Romaniei la Consiliul Uniunii Euroepene-asteptari, provocari, responsabilitati”, insa si-a anulat in ultima clipa vizita.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: