Ministrul Sănătăţii, discutii cu cei de la BERD despre parteneriatul cu Primăria BRAŞOV pentru construirea Spitalului Clinic Regional de Urgenta

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, s-a întâlnit ieri cu reprezentanții  Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). Discuția a avut ca subiect situația parteneriatului cu Primăria Brașov, pentru construirea Spitalului Clinic Regional de Urgență Brașov, dar și importanța proiectelor realizate prin Parteneriatul Public Privat.

“Suntem la început în acest domeniu. Avem o echipă mică dar pe care vrem sa o dezvoltăm. Parteneriatul Public Privat poate reprezenta o modalitate viabilă de finanțare a proiectelor de infrastructură  regionale și  apreciez colaborarea pe care ati demarat – o cu autorităților locale din Brașov pentru dezvoltarea proiectului care vizează construirea spitalului regional din oras”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Experții BERD au prezentat echipei MS cazul Turciei care a dezvoltat cu succes infrastructura din sistemul sanitar prin PPP.

”Munca noastră, ca parlamentari, nu s-a încheiat după ce am obținut terenul necesar construirii spitalului. Lucrurile sunt puse în mișcare, se montează rețelele de utilități, iar în paralel se vor demara studiile necesare. Între timp, ca reprezentanți în Legislativ trebuie să gândim, împreună cu Ministerul Sănătății, schimbarea unor legi. Totul este clar în acest moment în privința administrării unui spital de stat, însă nu a fost până acum cazul unei unități sanitare construite în Parteneriat Public Privat. Din momentul în care spitalul va fi construit și dotat, cu numărul de paturi stabilit prin ordin de ministru, el va fi condus de, probabil, altă entitate decât una obișnuită. Pacientul va beneficia, la Brașov, de servicii medicale de performanță, dar noi va trebui să legiferăm modul în care vor fi asigurate”, explică senatorul Florin Orțan.

 

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: