Ministrul Muncii: Pentru cei care au ieșit la pensie în străinătate, îi asigur că vine ziua în care nu vor mai aștepta cu anii pentru (re)calcularea pensiilor lor

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, îi asigură pe românii care au ieşit la pensie în străinătate că, în curând, va veni ziua când nu vor mai aştepta cu anii calcularea pensiilor.

”Pentru cei care au ieșit la pensie în străinătate, îi asigur că vine curând ziua în care nu vor mai aștepta cu anii pentru (re)calcularea pensiilor lor. Sunt ani de când drepturile acestor oameni sunt tratate cu superficialitate. Și cu veșnice scuze pentru a explica cum nu se poate. Ba se poate. Indiferent de câtă rezistență întâmpin, voi face sistemul să vă respecte. Am tot întrebat dacă a existat o preocupare, în trecut, a miniștrilor PSD, pentru acest subiect. Nimic. Sunt furibunzi când văd că iese la iveală indiferența lor.

Două luni am dat Caselor de Pensii pentru a recupera întârzierile care se pot recupera. Voi relua discuțiile cu autoritățile din Italia, Spania și nu numai, imediat ce aceste țări trec ce perioada critică în combaterea pandemiei. Este o problemă care implică autoritățile din România dar și din străinătate.

Le mulțumesc românilor care își învață copiii să vorbească românește sau care îi ajută să nu uite limba română. Acest lucru, pentru mine, este de neprețuit.” a declarat Violeta Alexandru, ministrul Muncii.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: