Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, și prefectul județului Brașov, Marian Rasaliu, au participiat, ieri, la festivitățile de început de an școlar.

Începând cu ora 9.00, prefectul Marian Rasaliu s-a prezentat la Colegiul Tehnic Energetic „Remus Răduleț” din municipiul Brașov, pentru a fi alături de cursanții aflați în număr mare la ceremonie, după care, alături de oficialul guvernamental, a asistat la festivitățile organizate de Colegiul Național „Aprily Lajos” Brașov și de Colegiul pentru Agricultură și Industrie Alimentară „Țara Bârsei” Prejmer.

Astăzi începe un nou an școlar, o zi plină de speranțe, cu proiecte de viață dintre cele mai îndrăznețe pentru copiii de toate vârstele, proiecte care pot fi cu siguranță realizate prin perseverență și educație continuă. Cu emoție și nerăbdare, așa este așteptată, de regulă, prima zi de școală, poate și a doua, apoi veți intra în cursa pentru a asimila cât mai multe cunoștințe, astfel încât să obțineți cât mai multe note de 10, pentru că educația este cel mai important element care vă ajută să vă dezvoltați frumos, armonios. Dar indiferent de rezultatele voastre școlare, vreau să vă asigur că noi, părinții, vă iubim oricum. Pentru dascăli am un respect deosebit deoarece ei sunt cei care se străduiesc și insistă zi de zi ca elevii lor – copiii noștri să facă performanță, să ajungă oameni mari. De aceea, considerăm că prima zi de școală este una de sărbătoare. Urez succes tuturor în realizarea viselor, pentru că toate contribuie din plin la evoluție”, este mesajul transmis de prefectul Marian Rasaliu tuturor elevilor.

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Mînzatu, care a făcut o vizită, în această dimineață, și la Grădinița Hepa din Brașov, le-a urat copiiilor, mai mici și mai mari, să se uite cu drag la școală, la colegi, la dascali, să lege prietenii și să țină la echipă: „Le doresc copiilor și tinerilor încă elevi să se bucure din plin și de acest an școlar, pentru că, dincolo de toate, avem nevoie ca ei  să se simtă bine la școală, să aibă drag de învățătură. Le transmit acest mesaj ca din partea unui om care a iubit și iubește cartea. Știu, să iubești școala când ești copil pare puțin cam greu. Însă eu, la vremea mea, asta am simțit și mi-a fost de mult folos”.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: