Ministrul de externe din Ungaria îl acuză pe Klaus Iohannis că „incită la ură”

Autoritățile din Ungaria au reacționat imediat după declarațiile președintelui Klaus Iohannis cu privire la adoptarea tacită a legii autonomiei Ținutului Secuiesc.

Ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto susține că președintele Iohannis „a făcut o declarație necivilizată și propice pentru incitare la ură”, conform G4Media.ro.

„Azi, președintele României a făcut o declarație necivilizată și propice pentru incitare la ură. Domnului președinte Iohannis trebuie să îi fie clar faptul că marea majoritate a maghiarilor care trăiesc în Transilvania și secuime l-au votat la alegerile prezidențiale. Acest lucru trebuie să fie clar pentru toată lumea. De aceea, cererea noastră, mesajul și apelul nostru către președintele României e simplu: mai mult respect pentru maghiari”, a declarat ministrul de Externe al Ungariei, Peter Szijjarto, într-un mesaj video publicat pe Facebook.

Între timp, președintele a ieșit din nou cu declarații, de această dată să se laude. Acesta a afirmat că dacă nu intervenea, Senatul ar fi putut vota proiectul…

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de hotărârea Senatului, în calitate de for decizional, referitoare la respingerea propunerii legislative privind Statutul de autonomie a Ținutului Secuiesc. În absența unei intervenții ferme a Președintelui României, care să atragă atenția asupra gravității acestui demers primejdios și toxic pentru stabilitatea democrației românești, Senatul nu ar fi votat astăzi de urgență împotrivă, cu o largă majoritate, proiectul neconstituțional și extrem de periculos, adoptat tacit în Camera Deputaților, cu complicitatea iresponsabilă a PSD”, se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: