Ministrul care mai mult vorbește decât face. Presa considerată ”vinovată” în cazul defrișărilor din România. De pădurarii omorâți și decizia de infrigement nu a vorbit nimic…

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a organizat astăzi o conferință de presă unde a vorbit despre fake-news-urile privind defrișările din România. Acesta susține că nu există tăieri ilegale și că sunt promovate informații false pe rețelele de socializare și că unele publicații vor să facă trafic pe seama acestui subiect. Totuși, dacă nu sunt defrișări ilegale, de ce nu a explicat ministrul cum de s-a ajuns să fie omorâți pădurari? De asemenea, nu s-a vorbit nimic în conferința de presă despre faptul că în urmă cu câteva luni, Comisia Europeană a anunțat decizia de a demara proceduri de infringement pentru mai multe eșecuri sistemice în formă continuată ale autorităților din România cu privire la protecția pădurilor.  Anunțul a venit în urma plângerilor depuse anul trecut de Agent Green, Client Earth și EuroNatur față de distrugerile planificate în formă continuată a zeci de mii de hectare de păduri seculare și primare. ONG-urile acuză că autoritățile din România aprobă tăieri în ariile protejate Natura 2000 fără analiza impactului asupra acestor zone unice. 

Nici averile unor administratori de păduri nu s-au regăsit pe ordinea de zi a ministrului, deși se cunosc cazuri concrete de pădurari care s-au îmbogățit de pe urma defrișărilor din România.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: