Ministerul Sănății una spune și alta face. Susține că românii se pot programa la vaccinare, dar, când intri pe platformă, nu sunt locuri

Ministerul Sănătății a anunțat ieri că românii din localitățile cu incidență cumulată de peste 4,5 la 1000 de locuitori se pot programa pentru vaccinare, fiind în acest sens deschise 38 de fluxuri noi de vaccinare. Numai că, ”socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg”. Redactorii Transilvania365 au intrat miercuri și joi pe platformă, dar nu erau locuri disponibile. De exemplu, la Brașov, situația nu este deloc roz, fiind foarte multe cazuri de COVID-19. Însă, nu sunt locuri pentru vaccinare. Au apărut câteva joi dimineață care s-au epuizat în câteva minute.
”Pentru a încetini răspândirea virusului în cele mai afectate locuri, începând de astăzi, mai mulți români se pot programa pentru vaccinare.
Se pot programa persoane din localitățile și municipiile cu rată de incidență cumulată de peste 4,5 la 1.000 de locuitori. Aceștia se pot programa pe platformă (http://bit.ly/ProgramareVaccinare), prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin medicul de familie sau curant, prin call center sau la numărul unic 021.414.44.25.
În municipiile si localitățile cele mai afectate de îmbolnăvirea cu noul coronavirus se vor deschide și alte 38 de fluxuri noi de vaccinare pentru vaccinul AstraZeneca pe lângă cele 21 deja existente.
Astfel, 3.540 de persoane se pot programa în aceste cabinete, pentru o perioadă de 10 zile (15.03.-24.03), urmând să se vaccineze începând cu data de 15 martie. Ulterior, programarea beneficiarilor se va efectua din listele de așteptare, cu respectarea criteriilor de prioritizare, conform strategiei naționale de vaccinare.” au spus cei de la Ministerul Sănătății.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: