Ministerul Economiei a emis aproximativ 20.000 de Certificate de Urgență

În doar 10 zile de la lansarea platformei prevenire.gov.ro, au fost emise aproximativ 20000 de Certificate de Urgență.

”Numai în 10 zile de la lansarea platformei prevenire.gov.ro, Ministerul Economiei a emis aproximativ 20.000 de Certificate de Urgență pentru companiile aflate în dificultate. Până astăzi au fost emise în jur de 15.000 de certificate de “Tipul 1”. De asemenea, aproximativ 5.000 de cereri au fost soluţionate pentru certificatele de “Tip 2”.

Toți operatorii economici a căror activitate este afectată de pandemia de SARS-CoV-2 pot solicita CSU, după cum urmează:

• TIP 1 (ALBASTRU) – eliberat în baza declarației pe propria răspundere ce poate fi descărcată de pe platforma prevenire.gov.ro, din care rezultă întreruperea totală sau parțială a activității, ca urmare a efectelor deciziilor emise de autoritățile publice competente, potrivit legii, în perioada stării de urgență;

• TIP 2 (GALBEN) – eliberat în baza declarației pe propria răspundere ce poate fi descărcată de pe platforma prevenire.gov.ro, din care rezultă înregistrarea unei diminuări a încasărilor/veniturilor în luna martie 2020 cu un procent de minimum 25% faţă de media încasărilor/veniturilor din perioada ianuarie-februarie 2020.” scrie Ministrul Economiei, Virgil Popescu, pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: