Mincinoșii de la Primăria Brașov! Cornul și laptele mult promise de administrația USR, nu au ajuns la elevii brașoveni

La începutul toamnei, Primăria Brașov a lansat licitația pentru lactate, produsele de panificație și mere. Probabil, conducerea Municipalității a fost prea ocupată cu catacombele sau cu alte mărunțișuri încât să pregătească acest program din timp, așa cum ar fi fost normal. Astfel, licitaţia a fost împărţită pe trei loturi: mere, lactate şi produse de panificaţie.
Pentru a ne crește armonios comunitatea, este important să dăm prima șansă producătorilor locali, atunci când putem. Prin urmare, am decis ca în acest an, în cadrul programului ”Cornul și laptele” elevii și preșcolarii să primească produse ecologice de calitate de la furnizori locali.
Este primul an când acest program se derulează sub tutela Primăriei Municipiului Brașov, iar caietul de sarcini, în baza căruia se vor alege furnizorii, pune accentul în primul rând pe calitate. Prin urmare, cel puțin 10% din produse trebuie să fie certificate ECO, cel puțin 30% trebuie să vină de la fermieri, cooperative și asociații locale și, de asemenea, încurajăm livrările directe, de la producător la consumator.
Programul se adresează grădinițelor de stat și cele particulare acreditate și școlilor de stat și private, în ciclul primar și cel gimnazial. Produsele care se vor acorda gratuit sunt cornuri, lapte și mere, câte două zile pe săptămână, biscuiți uscați, câte trei zile pe săptămână, și iaurt, o zi pe săptămână”, anunța pompos viceprimărița Flavia Boghiu.
Suntem deja la mijlocul lui noiembrie, iar elevii brașoveni nu au văzut cornul și laptele promise de viceprimărița Flavia Boghiu. În 4 săptămâni elevii vor intra în vacanță, deci clar că nu vor mai beneficia de program. ”Licitația se va relua, deoarece nu am avut niciun ofertant la procedura pentru produse de panificație și fructe”, a spus Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.
Cu alte cuvinte, nicio șansă pentru anul acesta. Avem de-a face cu o minciună gogonată a viceprimăriței Flavia Boghiu. Poate ar trebui să afle și dumneaei că pentru o siguranță în acest demers, procedura trebuia inițiată din timp, cu câteva luni înainte de începerea școlii, nicidecum în luna respectivă. De asemenea, poate îi explică cineva useristei că la licitații se poate întâmpla să nu participe nicio firmă sau să existe contestații, deci clar că nu ai o siguranță privind finalizarea procedurii. Cu toate acestea, printr-un carton distribuit pe facebook de agaricii de partid, viceprimărița Brașovului se lăuda că elevii vor primi ANUL ACESTA corn și lapte. Oare nu ar trebui să facă o postare acum prin care să își ceară scuze copiilor brașoveni pe care i-a mințit ?

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: