Mii de liceeni și studenți sunt așteptați săptămâna viitoare la cel mai mare eveniment educațional din Europa de Sud și de Est

A 25-a editie a RIUF – Romanian International University Forum va avea loc pe 19-20 octombrie, la Sala Palatului, in Bucuresti. Eveniment cu o traditie de 14 ani, anul acesta RIUF revine cu cel mai mare numar de universitati din Marea Britanie si Olanda prezente vreodata la un eveniment educational din Romania, in ciuda conversatiilor din ultimul timp despre Brexit.

Reprezentantii a peste 110 universitati din 12 tari vor interactiona in cadrul evenimentului cu tinerii interesati de studiul in strainatate. Acestia vor putea cunoaste optiuni si oportunitati de studiu (licenta, masterat, MBA, doctorat) din tari precum Marea Britanie, Olanda, Elvetia, Danemarca, Franta, Austria, Canada, USA, Romania.

Programe de licenta si de masterat accesibile pentru oricine isi doreste sa studieze in strainatate (sau in Romania)

La RIUF vor fi prezente universitati de top din lume, printre care University College London (UCL), Imperial College London, University of Essex, Radboud University, University of Bristol, Rotterdam Business School, Eindhoven University of Technology. Totusi, studiul in strainatate este accesibil si pentru cei care au o medie de admitere peste 7.
Pe 19 si 20 octombrie, acestia vor afla informatii despre peste 7000 de programe de licenta si masterat din 20 de domenii precum: business, economie, IT si tehnologie, management turistic, arte, inginerie, medicina.

Una dintre ingrijorarile romanilor care doresc sa aleaga un program educational in alta tara ramane cea legata de costurile ridicate ale acestor universitati. In cadrul RIUF, cei interesati vor putea afla informatii despre diverse surse de finantare pentru studii:
• Un fond de burse de peste 3.500.000 de euro in Marea Britanie si Olanda;
• Programe de burse oferite de DAAD pentru romanii care doresc sa studieze in Germania (fie ca sunt liceeni, studenti, absolventi sau profesori universitari si cercetatori)
• Coventry University ofera burse special create pentru studentii romani;
• Diverse imprumuturi dedicate celor care vor sa plece la studii, inclusiv primul fond de credite educationale din Romania.

Pentru cei care cantaresc atat optiunea de a urma un program de studiu in strainatate, cat si cea de a-si continua studiile in tara, este bine de stiut ca la RIUF vor putea interactiona si cu cele mai importante universitati din Romania: Universitatea din Bucuresti, Universitatea Babes-Bolyai, Universitatea Politehnica Bucuresti, ASE – Academia de Studii Economice din Bucuresti, Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti.

Consiliere si inspiratie pentru viitor – educational si profesional

Pe langa interactiunea cu reprezentantii universitatilor, participantii RIUF pot primi gratuit consilere educationala si de orientare in cariera, in timpul evenimentului, de la organizatii cu programe de dezvoltare personala, profesionala si orientare in cariera sau care ofera cursuri de limbi straine. In plus, toti cei care se inscriu si participa la RIUF vor primi dupa eveniment o oferta educationala personalizata in functie de tarile si domeniile lor de interes.

RIUF YouForum este conferinta dedicata elevilor si studentilor prin care acestia pot capata informatii si inspiratie care sa-i ajute in deciziile lor despre facultate sau cariera. Participantii pot interactiona cu cei peste 35 de invitati ai conferintei, printre care se afla si Dana Rogoz, George Bonea, Dana Razboiu (Natie prin Educatie), Laurentiu Ion (PepsiCo), Sore, Dan Byron (byron), Cristina Savuica (Lugera&Makler).

La RIUF – The Romanian International University Fair afli tot ce ai nevoie legat de studiile in Romania sau in strainatate si descoperi cum sa-ti creezi viitorul la care visezi. Inregistreaza-te pe www.riuf.ro si vino in Bucuresti, pe 19-20 octombrie, la Sala Palatului. Tinerii romani care sunt mai departe de capitala pot participa la editiile regionale ale RIUF – Romanian International University Fair: Cluj-Napoca – 22 octombrie, Iasi – 24 octombrie sau Constanta – 26 octombrie.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: