Miercuri va fi inaugurată noua pistă de bob de la Borsec

Poimâine va avea loc festivitatea de deschidere a pistei de bob de vară. Noua facilitate a fost construit cu sprijinul Ministerului Turismului.

La nici șase luni de la semnarea contractului de finanțare cu Ministerul Turismului, iată, am reușit să finalizăm un nou proiect important pentru dezvoltarea turismului din Borsec: construirea pistei de bob de vară demontabilă.

Testele de punere în funcțiune au fost absolvite, iar săptămâna trecută, timp de trei zile, oricine a putut încerca gratuit ceea mai recentă posibilitate de recreere din oraș, interesul arătat de localnici și de turiști fiind foarte mare.

Valoarea investiției privind construirea pistei demontabile de bob de vară se ridică la 5.250.000 lei, suma alocată de Ministerul Turismului. Proiectul a presupus construcția unui sistem de săniuțe de vară demontabil, cu o lungime de aproape 1500 de metri (pistă coborâre 860 m și pistă urcare 572 m, diferență de nivel 125 m).  Accesul către vârful pistei se face cu teleschiul existent prevăzut deja pentru pârtia de schi funcțională pe timpul sezonului rece. 

Deschiderea oficială a facilității va avea loc miercuri, 23 octombrie de la ora 14 la Complexul de Schi Speranța.

sursa: statiuneaborsec.ro

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: