Miercuri se va cunoaște numele interpreților de la Cerbul de Aur 2018

Emoții pentru concurenții de la  ”Cerbul de Aur 2018”.  În perioada 12-18 iulie are loc jurizarea interpreților înscriși în selecție. Miercuri, juriul va comunica și rezultatul, urmând ca cei nemulțumiți să depună contestații în data de 19 iulie, astfel ca pe 20 iulie sa fie soluționate. Rezultatul final cu numele concurenţilor concursului internaţional de interpretare va fi anunțat în data de 20 iulie.

12 iulie – 18 iulie : Jurizarea interpreţilor înscrişi în Selecţie

18 iulie – comunicarea rezultatului Selecţiei
19 iulie: depunerea eventualelor contestaţii
20 iulie: soluţionarea eventualelor contestaţii
20 iulie: anunţ rezultat final – numele concurenţilor concursului internaţional de interpretare

Condiţii de participare la concursul international de interpretare, conform Regulamentului Festivalului concurs „Cerbul de Aur”:
1. Înscrierile se fac pe site-ul oficial cerbuldeaur.ro (golden-stag.ro)*
2. Concurenţii trebuie să aibă vârsta cuprinsă între 16-36 de ani
3. Se pot înscrie exclusiv solişti, secondaţi de cel mult 3 persoane pe scenă (dansatori şi/sau backing vocals)
4. Participanţii la Concurs se vor înscrie pentru selecţie cu două piese din repertoriul propriu, juriul de selecţie urmând a opta şi în privinţa piesei pe care participanţii selecţionaţi o vor interpreta
5. Piesele înscrise nu pot depăşi 4 minute, iar negativele nu pot conţine dublaje (vocal sau instrumental) ale liniei melodice principale
6. Piesele alese de juriul de selecţie din repertoriile artiştilor pot fi interpretate în orice limbă, la alegerea participanţilor selecţionaţi în concurs.
Artiştii vor interpreta în concurs, alături de piesa selecţionată din repertoriul propriu, şi o piesă din repertoriul românesc, interpretată în limba română, la alegerea fiecărui concurent, din lista pusă la dispoziţie de către Organizator (Lista Piese), cu acompaniamentul orchestrei Festivalului
În termen de 24 de ore de la anunţul rezultatului Selecţiei, fiecare concurent trebuie să trimită, la adresa cerbuldeaur@tvr.ro, numele piesei din repertoriul românesc pe care doreşte să o interpreteze în concurs.
7. Concursul se va desfăşura în formula voce şi negativ pentru piesa din repertoriul propriu şi în formula full live (vocal şi instrumental) pentru piesa din repertoriul românesc.

Organizatorul asigură transportul intern şi interanţional către/de la locul de desfăşurare,
cazarea şi masa participanţilor, după caz, în condiţiile convenite prin contractele civile încheiate cu aceştia.

* Pentru înscrierea în Selecţie artiştii trebuie să furnizeze organizatorilor, următoarele:
• Două fişiere audio cu piesele din repertoriul personal, în format MP3
• Video cu interpretarea live a uneia dintre cele doua piese inscrise, în format MP4, codec H264*. Filmul trebuie sa fie cadru secventa(dintr-o singura filmare), plan general cu sunet inregistrat in priza directa cu microfonul de pe camera. Orice aranjament muzical este acceptat: acapella, unplugged, full instrumental etc)
• Versurile pieselor, în format .doc (maximum 1MB)
• Două fotografii de 300 dpi (maximum 2 MB)
• Biografie/text prezentare, care să cuprindă inclusive linkuri către conturile de Facebook, Instagram, Twitter, Youtube, site-uri personale etc în format .doc (maximum 1MB)
• Un video de prezentare, în format MP4, codec H264 (ambele fişiere video cu dimensiunea totală maximă de 300 MB)

Lista pieselor din repertoriul românesc pentru interpretare în concurs (Lista Piese)

Juriul este pregătit să aleagă cine va urca pe scena Concursului Internaţional Cerbul de Aur 2018. Directorul Festivalului, jurnalişti, oameni de radio, compozitori, regizori, cu toţii specialişti şi iubitori ai muzicii vor desemna concurenţii ediţiei din acest an, care va avea loc în perioada 29 august – 2 septembrie, în Piaţa Sfatului din Brașov.

Daniel Jinga – dirijor şi compozitor, Liana Stanciu Georgescu – jurnalist de specialitate radio şi tv, Felix Crainicu – realizator Radio România Actualităţi, Andrei Tudor – compozitor, Andreea Archip – jurnalist, Gabriel Scîrlet – regizor muzical TVR şi Smaranda Vornicu Shalit – directorul Festivalului sunt cei şapte juraţi care vor decide artiştii ce intră în Concursul Festivalului Internaţional Cerbul de Aur. După închiderea perioadei de înscrieri, membrii juriului vor alege cel mult 15 concurenţi dintre candidaţi, urmând ca pe 20 iulie să aflăm numele artiştilor care vor lupta pentru Marele Trofeu.

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur va avea loc în perioada 29 august – 2 septembrie a.c., în Piaţa Sfatului din Braşov. În an aniversar, dedicat Centenarului României şi semicentenarului festivalului, TVR propune un format special al evenimentului, cu o Gală Aniversară, două zile de concurs, o Gală a Festivalului şi evenimente adiacente.

Festivalul se va încheia cu o Gală Centenară, un spectacol folcloric ce va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.

Evenimentul va fi transmis în direct şi în exclusivitate de Televiziunea Română.

Pagina oficiala a evenimentului: http://cerbuldeaur.ro/

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: