„Meșterul păpușar”, premieră pentru copii și „Mozartissimo”, recital extraordinar, la acest sfârșit de săptămână

            Miercuri, 31 ianuarie 2018, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor”, Opera Brașov vă așteaptă la Recitalul de la ora 5 intitulat „Ah, rendimi quel cuore”. Interpretează artiștii Operei Brașov: Maria Petcu-Catrina – soprană, Sonia Hazarian – mezzosoprană, Liviu Iftene – tenor, alături de actrița Nora Vlad și pianista Simona Patriche. De asemenea, își dau concursul studentele Facultății de Muzică Brașov – Mădălina Groza și Stela Jugaru.

În programul acestui recital, veți putea audia arii din operele însemnate ale liricii universale: „Bal mascat” de G. Verdi, „Don Pasquale” și „Elixirul dragostei” de G. Donizetti, „Cosi Fan Tutte” de W.A. Mozart, „La Rondine” de G. Puccini.

 

        Vineri, 2 februarie 2018, de la ora 17.00, în Sala Operei, copiii sunt invitați la premiera spectacolului de balet „Meșterul păpușar”, după baletul clasic „Coppélia” – pe muzică de L. Delibes. Pentru că la începutul lunii octombrie 2017, în cadrul Festivalului Internațional de Operă, Operetă și Balet, ediția a XV-a, a avut loc premiera spectacolului de balet „Coppélia”, care s-a bucurat de un deosebit succes, balerinii Operei Brașov s-au gândit și au pregătit și celor mici o surpriză, o reprezentație ce, de data aceasta, le este dedicată, concepută anume pe înțelesul lor. Acțiunea este plasată într-un mic târg din Boemia. Eroul central, Coppélius, este un bătrân misterios care duce o viață izolată, construind păpuși mecanice și trăind cu speranța că, într-o bună zi, va reuși să le însuflețească prin formulele sale magice. Tânăra Swanilda pătrunde în atelierul meșterului și se substituie celei mai frumoase păpuși. Prefăcându-se că reacționează la semnele magice încercate de Coppélius, îl face să creadă că și-a împlinit visul. În cele din urmă, Coppélius își dă seama că a fost înșelat. Prin farsa ei, Swanilda îl induce în eroare și pe Franz, logodnicul ei, de a cărui purtare era jignită și pe care izbutește să-l recucerească. Nunta Swanildei cu Franz încheie baletul, în mijlocul unei serbări populare, la care ia parte însuși meșterul Coppélius, care și-a uitat supărarea că fusese tras pe sfoară. Pe parcursul spectacolului, povestitorul Lorand Cristian va descrie cele mai importante moment de balet și va creiona, cu măiestrie, firul poveștii, la care vă invităm pe toți, copii mai mari sau mai mici, să luați parte. În distribuție: Melania Condoiu – Swanilda, Claudiu Dane – Franz, Adrian Scriminț – Coppélius, alături de soliștii și Ansamblul de Balet al Operei Brașov: Anca Branea,  Iulia Coșeriu, Cristina Rotundu, Miruna Moldoveanu, Valentina Mirică, Mihaela Pop, Diana Drăgan, Liliana Țărîncă, Alexandra Scriminț, Meda Enăcache, Morgane Bazinet, Kalina Vladimirova, Nicoleta Sasu, Adriana Simion, Dorin Mirea, Matei Rada și Adnana Lalu. Regia spectacolului și adaptarea coregrafică sunt semnate de Alexandru Fotescu, scenografia de Rodica Garștea. Asistent coregrafie: Ramona Mezei. Regia tehnică: Dan Antipa.

 

      Preț bilete: 20 lei

 

Sâmbătă, 3 februarie 2018, de la ora 18.30, în Sala Operei, în continuarea Festivalului W.A. Mozart, 2018, organizat de Opera Brașov, cu sprijinul Consiliului Local și al Primăriei Municipiului Brașov, vă invităm la recitalul extraordinar „Mozartissimo”, susținut de contratenorul Cezar Ouatu și pianista Ioana Maria Lupașcu. În programul acestui inedit eveniment, contratenorul Cezar Ouatu va aborda arii din repertoriul compus în perioada de tinerețe a compozitorului austriac, reliefând un Mozart tânăr și savuros: „Caro, lontano” – „Ascanio in Alba”, „Va, l’error mio la palesa” și „Venga pur minacci e frema” – „Mitridate”, „Voi che sapete” și „Non so piu cosa son” – „Nunta lui Figaro”, lieduri: „Dans un bois solitaire”, „Abendempfindung”, „An Chloe”, „Das Veilchen”, aria „Agnus Dei” – „Coronation Mass”, în timp ce lucrările de pian solo pornesc de la maturitate către sfârșitul vieții: „Fantezia în re minor kv 397”, „Fantezia in do minor kv 475”, „Rondo kv 510”.

 

   Preț bilete: 20 lei

 

Biletele se vând la sediul Operei din str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268-419380. Program: Luni – Vineri 10 – 17 şi cu o oră înainte de începerea spectacolului (în cazul în care rămân bilete disponibile).

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: