Mesajul unui părinte către Iohannis: ”Pe coperta paginii dvs de facebook scrie ca distanța pe care trebuie să o păstrăm este de 1.5m. Pentru sala de clasă merge 1 m”

Iohannis, asaltat de părinți pe Facebook după anunțul privind redeschiderea școlilor.

Declarațiile de presă cu privire la începerea anului școlar făcute de Klaus Iohannis au stârnit numeroase controverse.  Răspunderea este plasată mai mult către părinți și școli…iar autoritățile sunt lăsate mai la urmă. Redăm mai jos mesajul președintelui.

”Școlile se vor deschide pentru că este inadmisibil să avem o generație pierdută, chiar dacă situația e diferită față de anii anteriori. Este foarte important ca școala să înceapă fizic, copiii trebuie să meargă la școală, să învețe, să se întâlnească cu alți copii de vârsta lor. Pentru a face posibil acest lucru, e nevoie de regulamente și proceduri speciale în vremuri de epidemie, și la ele lucrează Ministerul Sănătății și Ministerul Educației. Acolo unde nu se va putea, se va interveni pentru a permite desfășurarea învățământului online. În ceea ce privește protecția în unitățile de învățământ, măsurile nu sunt complicate, sunt cele de bază – purtatul măștii, păstrarea distanței, igiena mâinilor. Toți părinții au o preocupare firească față de sănătatea copiilor. Îi încurajez pe toți să-și trimită copiii la școală dacă sunt sănătoși, iar dacă nu sunt sănătoși, să-i țină acasă și să consulte medicul de familie. Nu trebuie să căutăm soluții sofisticate birocratice, dar fiecare – părinții, școala, autoritățile – trebuie să-și asume răspunderea care îi revine.” este mesajul postat pe pagina de Facebook a lui Klaus Iohannis.

Numeroși părinți și-au arătat nemulțumirea, scriind mesaje pe pagina de Facebook a președintelui.  Ultimele norme aplicabile școlilor vorbesc de o distanțare de 1 metru, și nu de 1,5 m, așa cum este stipulat chiar pe coperta paginii de Facebook a președintelui. Cine va plăti pentru măștile copiilor, mai ales în familiile cu mai mulți elevi? De asemenea, părinții susțin că atunci când au fost mai puține cazuri COVID, școlile au rămas închise.  Mai mult decât atât, când peste tot se vorbește de distanțare fizică, cum va putea fi aceasta respectată în clasele cu peste 30 de copii?  Cum vor rezista atât de mulți elevi cu mască atâtea ore? Când unitățile școlare dispun de spații limitate, iar elevii învață, în cele mai multe cazuri în două schimburi, cum va fi posibilă dezinfectarea ca la carte a claselor? Să nu mai spunem că există și puține femei de servici.

”„Super. Pe coperta paginii dvs de facebook scrie ca distanta pe care trebuie sa o pastram este de 1.5m. Pentru sala de clasa merge 1 m. Daca vreti va mai arat si alte contradictii. Problema nu e ca nu vor parintii sa inceapa scolile, ci ca habar nu aveti ce si cum faceti. Acum cateva zile rugati romanii la televizor sa stea distantati si etc si astazi veniti cu acest mesaj de linistire…”.

 

”Lăsați părinții da aleagă școala on-line sau fizic .
Și nu îmi dați mie decalatie pe propria răspundere .
Cine Răspunde dacă eu îmi duc copii sănătoși la școala și ii îmbolnăvesc de covid 19 și transmite virusul in familie mai ales persoanelor vulnerabile așa cum le numiți ?
Cine ,cine ma asigura pe mine ?
Nu Îmi Duc Copii La Școala .
Mai mult de atât sa îmi îmbolnăvesc copii de plămâni purtând ore in șir masca pe bot?”

 

Școlile se vor deschide sau cârciumile?🤔

Ce simplu să vă spălați toți pe mâini și să pasați răspunderea în brațele părinților și a cadrelor didactice!! Las’ că vor finanța tot ei învățământul românesc așa cum o fac de 30 de ani încoace!
Rușine să vă fie, domnule “profesor “!”

 

”Ok, dar copii trebuie să aibă si o pauză de masă la aia v-ati gandit cum o sa se procedeze ca doar copii nu vor mânca prin masca si vor fi obligați să își dea masca jos!un copil de 7 ani nu rezista sa nu mănânce de la 8 la 12 sunt 4 ore si o pauză de masă trebuie să faca”

 

”Propun să începem cu dotarea școlilor cu apă caldă, săpun, femei de serviciu care cunosc diferența dintre curătenie si igienizare și cărora nu le e lene sa le facă deplin si pe una si pe cealaltă. Multumesc frumos!”

 

”Toti părinții ne dorim sa se înceapă școlile, dar statul cu masca cate 4 sau 5 ore deja e prea mult, stai tu domnu președinte ca nu stai cu masca Nici macar 10 min, bine ca dai ordin sa se stea cu masca la gura cand voi nu stati”

 

”Ar fi ideal sa si primeasca masti, sunt multi parinti care nu isi permit zilnic achizitionarea mastilor de unica folosinta, la cati parinti au ramas fara servici, le va fi greu multora, legi dati, dar si ajutati acolo unde este nevoie, ca sa poata fi respectata legea.”

 

“Părinții , școala , autoritățile – trebuie să-și asume răspunderea care îi revine” vorbe frumoase pe întelesul tuturor.
Eu vă invit la o clasă plină de copii din zone rurale cu probleme socio-culturale severe, să vă asumați răspunderea dumneavoastră și liderii de “ elită” a acestei țări. Trăiți pe altă lume , habar nu aveți de ce se întâmplă în realitate.
Aveți atâtea privilegii VOI politicienii încât ați pierdut contactul cu realitatea de mult …. sau mai trist vă convine așa cum este.”

 

”Ați închis școlile la 30 de cazuri, iar acum la deschideți, ne abuzați psihic, asta faceti, nu sunteți buni de nimic, schimbați legile după cum va convine vouă!! Suntem pierduți și asa vom rămâne, păcat ca să ajuns aici!!!”

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: