Mesajul „ATENȚIE: poate conține urme din lemn de la păduri seculare din România!” a apărut într-un magazin IKEA din Viena

ONG-urile Agent Green, Extinction Rebellion și Lieferkettengesetz au organizat un protest  la noul magazin IKEA din centrul Vienei. Mesajul transmis de protestatari era „IKEA, OPREȘTE MASACRUL ÎN PĂDURILE SECULARE DIN ROMÂNIA”.

Pe produse din lemn vândute de IKEA în acest magazin au apărut etichete care avertizează consumatorii cu mesajul ”ATENȚIE: poate conține urme din lemn de la păduri seculare din România , potrivit știripesurse.

„Modul grotesc în care IKEA se preface că este sustenabilă prin noul său magazin din Viena este exemplul perfect care ilustrează cum corporațiile multinaționale încearcă să își acopere crimele din lanțul de producție prin spălarea imaginii. Sursa ilegală a lemnului a fost documentată în repetată rânduri, cu exemple clare din Siberia, Ucraina și România. Vremea etichetelor proprii ale corporațiilor este la apus. Este nevoie de o lege nouă care să arate proveniența tuturor materialelor și care să îi facă responsabili personal legal pe șefii companiilor și consiliul director dacă pun pe piață produse care au abuzat natura și lucrătorii. Practic, dacă această lege ar fi deja în vigoare, atunci șeful IKEA din Austria ar plăti miliarde și ar face pușcărie pentru că vinde mobilă din lemn ilegal din România. În următorii ani ne vom concentra ca asta să devină lege”, a spus Veronica BOHRN MENA, Purtător de Cuvânt Lieferkettengesetz, Austria.

De asemenea,  președintele Agent Green, Gabriel Păun consideră că, defrișarea pădurilor seculare este un fapt criminal din partea magazinului IKEA.

IKEA deține aproximativ 50.000 de hectare de pădure în România, fiind cel mai mare proprietar privat de păduri din țară, potrivit Agent Green

 

Sursa: stiripesurse

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: