Medicul Tudor Ciuhodaru vrea ca toate gravidele să fie testate

Vreau ca toate gravidele să beneficieze de testare gratuită. Solicit (din nou) ministerului sănătății să facă de urgență acest lucru (pentru toate pacientele și pentru tot personalul medical). Atenție, riscul de infecții nosocomiale cu coronavirus este subestimat în maternități. Testarea extinsă a gravidelor ce se prezintă pentru a naște la spital însă poate face diferența.

Motivele sunt clare (Desmond Sutton, MD, Columbia University Irving Medical Center, New York, a publicat în The New England Journal of Medicine un studiu ce afirmă beneficiile testării extinse a tuturor gravidelor ce se prezintă pentru a naște la spital):
1. Testarea extinsă (cu sau fără simptome) a descoperit că peste 15% erau pozitive de la internare dar doar 1,97 % aveau simptome respiratorii. Restul de 13,7% nu aveau niciun simptom (de 4 ori mai multe) !!!
2. Aproape 9 din 10 (87,9%) din gravidele depistate pozitiv la prezentarea în maternitate sunt asimptomatice (netestate acum în România) și pot transmite coronavirusul altor paciente, nou născuților și personalului din domeniu medical.
3. Cele simptomatice (testate acum în România) reprezintă mai puțin de 2% (1,97%).

Concluzia e clară (poate o vede și cineva de prin Ministerul Sănătății):

Testarea extinsă a tuturor gravidelor la prezentarea în spital pentru a naște este benefică pentru a ghida (și a crește) eficiența măsurilor de izolare a pacientelor, prevenția infecțiilor nosocomiale cât și protecția personalului medical (informare și purtarea de echipament adecvat).

Noi ce mai așteptăm?!
#reusimimpreuna #testareextinsa

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: