Medici şi asistenţi din Spitalul Militar au participat la Caravana Medicala ”Uniţi Sub Tricolor prin Sănătate”

În ziua de duminică 22.07.2018 , o echipă multidisciplinară formată din medici şi asistenţi din Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Augustin” Sibiu a participat la acţiunea Caravana Medicală, desfășoarată sub motto-ul ”Uniţi Sub Tricolor prin Sănătate”,un proiect la nivel național aprobat și susținut de către Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale.

     Un număr de peste 30 de persoane, dintre care 17 medici, cu mijloacele tehnice aferente, au efectuat o deplasare în satul Boarta, comuna Şeica Mare. Pacienţii au provenit din localităţile Boarta, Buia, Stenia şi Şeica Mare.

     Au fost efectuate consultaţii medicale gratuite pentru un număr de peste 140 de persoane, s-au efectuat ecografii, electrocardiograme şi analize medicale uzuale. Numărul consultaţiilor efectuate de medici în specialităţile: Chirurgie Generală, Medicină Internă, Ortopedie, Cardiologie, Psihiatrie / Psihologie, O.R.L., Oftalmologie, Stomatologie, Chirurgie O.M.F., Dermatologie, a depăşit numărul de 500, într-un interval de lucru efectiv de mai mult de 8 ore.

     „Participarea medicilor militari şi civili şi a personalului auxiliar din Spitalul Militar de Urgenţă Sibu s-a efectuat pe bază de voluntariat, în afara orelor de serviciu. Această acţiune umanitară urmează să fie repetată, în alte zone defavorizate din teritoriul deservit de Spital (Judeţele Sibiu, Alba, Hunedoara)” a declarat Lt. Col. Dr. Adrian Popenţiu. , responsabilul cu activitatea de informare şi relaţii publice.

     Acţiunea a fost organizată în colaborare cu Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul de Asistenţă Socială şi Asociaţia „Filantropia Ortodoxă Sibiu”.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: