Medic de la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Brașov: ”Am fost contactată telefonic, iar managerul mi-a spus că sunt demisă din funcție”

Scandalul continuă! Un medic de la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Brașov susține că a fost dat afară din funcție pe motiv că a fost un număr mare de demisii la unitatea medicală unde își desfășura activitatea.

”Stimate doamne, stimați domni,

Ca urmare a materialului publicat de către dumneavoastră, doresc să vă transmit următoarea luare de poziție cu privire la informațiile, ce v-au fost comunicate de către managerul interimar al Spitalului de Neurologie și Psihiatrie Brașov, dr. Nicușor-Florin Bîgiu.

Astăzi, în data de 31 martie 2020, dl. dr. Bîgiu m-a contactat telefonic și mi-a comunicat că sunt demisă din funcția de medic coordonator al secției din Zărnești a Spitalului de Psihiatrie. Motivul, care mi-a fost sugerat, a fost numărul mare de demisii din această unitate.

Prin prezenta țin să precizez că o singură asistentă și-a înaintat demisia. Eu nu am înaintat un astfel de document și nici nu mi-am exprimat în alt mod intenția de a o face.

În scurtele informații, ce v-au fost transmise de către dl. manager, el precizează că spitalul de Psihiatrie și Neurologie este pregătit să primească un număr de peste 160 de bolnavi de COVID-19.

Prin prezenta doresc să subliniez informațiile comunicate de către directorul medical al Spitalului de Neurologie și Psihiatrie, dr. Daniela Marinescu, publicate și de către dvs. Spitalul de Neurologie și Psihiatrie nu dispune de medici specializați în acest tip de afecțiune, dar și mai important, nu dispune de echipamentele necesare pentru acest tip de boală.

În plus, dacă verificați comunicatul Instituției Prefectului din data de 30 martie 2020, cu privire la distribuirea combinezoanelor și a celorlalte materiale de protecție către spitalele din Brașov, veți observa că NICI UN obiect aflat pe lista de inventar nu a fost alocat către Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Brașov, despre care dl. manager interimar afirmă că ar fi pregătit pentru primirea pacienților afectați de COVID-19.

Cunoscându-mi părerea critică cu privire la lipsa de dotări esențiale, atât pentru protejarea personalului medical, cât și pentru tratarea pacienților, dl. manager interimar dr. Nicușor-Florin Bîgiu a înțeles să îmi solicite demisia și să dezinformeze presa cu privire la numărul de demisii din cadrul secției pe care o conduc.

În încheiere țin să precizez că, deși pandemia COVID-19 aduce cu sine o serie de necunoscute și un grad de risc încă greu de cuantificat, nici eu și nici colegii mei nu dorim să fugim de răspundere sau de datorie. Solicităm însă în mod explicit, ca personalului expus acestui tip de virus să i se pună la dispoziție dotările necesare, disponibile la acest moment. Prin echiparea corespunzătoare nu se salvează numai viețile personalului medical, ci se asigură și continuitatea îngrijirii pacienților și se limitează răspândirea bolii.

Solicit public domnului manager interimar informarea corectă a presei și susținerea adecvată a personalului, ce i se află în subordine, prin solicitarea de echipamente de protecție și prin dotarea adecvată a secțiilor de primire a urgențelor COVID-19.

Consider că o situație de criză, cum este aceasta, nu este momentul pentru plata unor polițe sau pentru dezinformarea publicului, ci, dimpotrivă, cere verticalitate și un simț al răspunderii ridicat”, a declarat Dr. Simona Simion.

One thought on “Medic de la Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Brașov: ”Am fost contactată telefonic, iar managerul mi-a spus că sunt demisă din funcție”

  • 31 martie 2020 la 20:02
    Permalink

    Pe combinatoarea aia de director economic, Croitoru Diana, pupila lui Kadas, de ce nu o demite nimeni??? Materiale de igienă i-au drumul azilului de batrăni din Moieciu care îi apartine . De la sectia din Vulcan, o parte din angajatii spitalului lucrează si la azilul doamnei director economic. Jumatate de normă. E bine la stat!

    Răspunde

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: