Medic de la Ambulanța Brașov, infectat cu COVID, a mers în continuare la serviciu deoarece a primit un rezultat greșit

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a cerut un control la DSP Brașov. 

O eroare umană poate duce la creșterea accelerată a infectărilor cu SARS-CoV-2 în Brașov.  Deși de multe săptămâni, județul nostru se află printre cele mai afectate zone, iată că un medic de la Ambulanța Brașov, infectat cu coronavirus, a mers trei zile în misiuni pentru că a primit un rezultat greșit. Conform Digi24, testul său era pozitiv, însă a fost anunțat că este negativ. Până când a fost reparată eroarea, medicul a intrat în contact cu zeci de colegi și de pacienți. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a cerut un control la DSP Brașov.

Lanțul slăbiciunilor…

Săptămâna trecută, un angajat al Serviciului de Ambulanță Brașov a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus. Autoritățile au identificat șapte contacți direcți, printre care și doi medici din instituție. S-au efectuat testele. Vineri, instituția a primit oficial rezultatele: cei doi medici nu sunt contaminati și își pot vedea de viața profesională și personală.

Medic la Ambulanța Brașov: “Aș fi putut contamina alte persoane, colegi de-ai mei sau pacienți. Am intrat în unitățile sanitare cu specific non-Covid, deși eu eram pozitiv din data de 7, conform testului care mi s-a transmis”

Andrea Neculau, director executiv la DSP Brașov: Din păcate este o eroare umană la comunicarea rezultatului Persoana care a comunicat rezultatul a deschis un test fără să verifice data.”

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: