MEC a cumpărat 15 milioane de măști de la o firmă administrată de un fost consilier PSD Brașov, judecat pentru corupție și asociat cu interlopii

Ministerul Educației și Cercetării (MEC) a cumpărat, fără licitație, 15 milioane de măști pentru elevi, de la o firmă specializată în construcții, administrată de un fost consilier PSD, judecat pentru corupție, scrie Libertatea.

Firma Duplex S.A. are conform datelor din 2018 de la Ministerul de Finanțe, zero angajați. Administrator este Adrian Sabin Neagu, fost consilier local PSD în Brașov. El este judecat în dosarul lui Aristotel Căncescu și a fost administrator în firma deținută de cunoscutul consilier PNL Andrei Kadas și de interlopul Emanoil Alexa.

Ministerul Educației a încheiat, la 2 iunie, un contract în valoare de 8.091.000 lei pentru livrarea de măști sanitare elevilor care susțin examenele naționale, cu o firmă specializată în construcții al cărei administrator și director general este un fost consilier județean PNL, inculpat într-unul dintre dosarele fostului președinte al Consiliului Județean Brașov Aristotel Căncescu (PNL).

Decizie rapidă a MEC privind achiziția măștilor.  Contractul a fost atribuit prin negociere directă cu societățile implicate, firmele având la dispoziție doar o zi să se înscrie la negocieri. Iată istoria. Au fost încheiate trei contracte subsecvente, cu trei firme diferite, iar cea mai generoasă parte din acordul-cadru a primit-o firma SC Duplex S.A., specializată în construcții.  Contractul subsecvent încheiat cu Duplex S.A. a fost publicat în SEAP la 14 iunie, valoarea sa fiind de 8.091.000 lei.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: