Măsurătorile arată poluarea din Brașov, reprezentanții de la Mediu se fac că plouă…

Desi statiile din Brasov care masoara calitatea aerului indica o poluare destul de mare in unele zone ale orasului, atat reprezentantii de la Garda de Mediu, cat si cei ai Primariei Brasov, sustin contrariul afirmand ca s-au luat masuri in acest sens 🙂

Cu alte cuvinte, brasovenii sunt luati de prosti, mai ales ca pana in prezent nu s-a facut nimic concret pentru reducerea poluarii in municipiu. Nu sunt autobuze electrice care sa reduca poluarea, , parcurile sunt aceleasi, dezvoltatorii imobiliari construiesc blocuri dupa blocuri fara sa aiba prea multe spatii verzi pentru ca ii intereseaza doar profitul si cam atat, in zone precum Schei s-au taiat dealurile cu buldozerele pentru a se construi si lista poate continua. Intrebarea pentru cei de la Mediu si Primarie este cum s-a redus poluarea, ce s-a schimbat pana acum pentru ca totul este neschimbat? Din contra, la cat s-a construit in Tractorul, dar nu numai, orasul este mai poluat, iar traficul a devenit infernal, lucru care poate fi confirmat de orice brasovean.

Ce s-a schimbat la Ceasu Rau unde se inregistreaza ”maximele” pe negativ la capitolul depasiri pentru pulberile in suspensie si pentru dioxidul de azot, lucru confirmat chiar de catre Agentia de Mediu in cadrul unei conferinte de presa? Poate nu ar fi stricat sa fie atenti la declaratii si reprezentantii Primariei Brasov sau cei de la Garda de Mediu care nu vad deloc poluare in Brasov. Pe hartie da, sunt schimbari. Sunt planuri mari pentru reducerea poluarii, dar in realitate, pana in prezent, nimic nu s-a concretizat, lucru care poate fi observat cu ochiul liber. Mai mult decat atat, de cateva luni bune mai si miroase foarte urat prin oras in anumite zile…dar, conform autoritatilor locale, aerul e curat si poluarea nu exista…

Asteptam sa fie prezentate masurile luate pana acum de autoritati pentru reducerea poluarii, masuri concrete, reale, nu vrajeala si discursuri in fata presei.

Cititi si

Agenția pentru Protecția Mediului confirmă poluarea din Brașov. Sănătatea brașovenilor influențată de calitatea aerului(VIDEO)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: