Măștile textile vor fi interzise în școli și universități

Elevii și studenții vor trebui să poarte la cursuri doar măști de protecție de uz medical. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă a anunțat că, măștile textile vor fi fi interzise în școli și universități.

Purtarea măștii rămâne obligatorie la școală,  în spațiile închise. În spațiile deschise, elevii nu vor trebui să poarte mască, cu excepția ceremoniei de deschidere a noului an școlar, unde nu se va putea menține distanțarea fizică.

„Activitatea sportivă se poate desfășura preferabil în spații exterioare. În cazul în care condițiile meteo nu permit acest lucru, se pot desfășura în interior până la incidența de 2 la mie, fără mască de protecție”, a declarat ministrul

Potrivit DIGI24, Ministrul Sănătății a vorbit și despre scenariile în care se vor desfășura cursurile. Elevii vor merge fizic la școală cu respectarea normelor de protecție până, când incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor se menține sub 6 la mia de locuitori.

Dacă incidența depășește 6 la mie, există două posibile scenarii:

  1. Trecerea în învățământ online integral
  2. Sistem hibrid cu învățământ online pentru copiii nevaccinați și netrecuți prin boală și posibilitatea de a continua învățământul față în față pentru copiii vaccinați sau trecuți prin boală în ultimele 180 de zile.â

 

Sursa: DIGI24

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: