Măști și mănuși gratuite pentru brașoveni!

Un consilier local propune Primăriei Brașov să cumpere măști și mănuși pe care să le ofere gratuit locuitorilor din municipiu.

”Apel catre Primaria Brasov!
Dupa cum am recomandat si in sedinta de Consiliu Local din data de 27. martie mai fac inca odata un apel catre executivul primariei sa opreasca orice investitie nerelevanta la Brasov pentru a putea aloca resursele bugetare spre sistemul de sanatate brasovean si spre proiecte care vizeaza sanatatea populatiei, precum igienizarea si decontaminarea strazilor, scarilor de bloc, institutiilor, a transportului public si nu in ultimul rand a scolilor pentru perioada post Corona.
Din acesti bani sa achizitioneze masti si manusi pe care sa le ofere gratuit brasovenilor. 
Eu propun un numar de minim 3 masti si 3 perechi de manusi pentru fiecare brasovrean, mic sau mare.
Medici experti din Coreea de Sud si China au avertizat ca ar fi o mare greseala sa se iasa din casa fara masca de protectie atat pentru protectia proprie pe cat si pentru protectia celor din jur.
Astfel isi indeplineste Primaria datoria de a-si proteja cetatenii in general si in special de posibile infectari cu virusul ucigas, mai ales ca majoritatea dintre brasoveni nu au acces la astfel de materiale sau nu au de unde sa le cumpere.
Ministrul economiei a anuntat acum cateva zile ca au rechizitionat firme care vor produce peste 4 milioane de masti pe luna iar capacitatea de productie este in continua crestere ajungand la 15 milioane pe luna. Primaria Brasov trebuie sa tina contactul strans cu ministerul pentru a se inscrie din timp la repartizarea acestor masti si sa ceara o lista cu furnizori agreati din punct de vedere a calitatii si pretului pentru manusi de protectie.
Multe orase si comune din Romania au recurs la acest mod de protejare a populatiei din proprie initiativa si eu m-as bucura ca executivul brasovean sa nu astepte pana vine o ordonanta militara in acest sens ci sa faca achizitiile necesare si distributia proactiv precum au facut-o si alti primari responsabili, sanatatea brasovenilor fiind in acest moment cel maii important lucru.
Nu imi pierd speranta ca Primarul Scripcaru va intelege importanta si necesitatea acestor pasi si va face tot ce ii sta in putina sa protejeze brasovenii. 
Acelasi lucru il recomand si Consiliului Judetean Brasov si tuturor primarilor din Judetul Brasov”, sustine Cristian Macedonschi, consilier local FDGR Brașov.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: