Mașinile de la ADR Centru, folosite în interes personal la Brașov. Bucătarii și angajații unui hotel privat, șoferii autoturismelor

Dezmăț liberal! ADR Centru, o vacă de muls pentru politicieni. Bucătarii și angajații unui hotel din Predeal, conducătorii mașinilor ADR.

La biroul ADR de la Brașov poți suna până te saturi, nu îți va răspunde nimeni. În schimb, mașinile instituției sunt folosite în interes persoanal, de apropiații politicienilor.

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru (ADR) a devenit o mină de aur pentru politicienii locali, apropiați de conducerea instituției. Mulți dintre aceștia și-au făcut culcuș prin birourile regionale -ei, rudele sau apropiații lor. Nici Brașovul nu face excepție, aici judetul figureaza cu două birouri, nu doar unul, dar și cu câțiva angajati. De exemplu, la unul dintre birouri încă figurează liberalul Mihai Veștea și actualul prefect, Cătălin Văsii, cei doi care au trecut tot în tandem și pe la Primăria Predeal.

Și totuși, vorbim de o Agentie de Dezvoltare, una care nu a fost în stare să îi scoată de pe site pe cei 2 indivizi care s-au perindat numai pe posturi pe la stat. Însă, am aflat și de ce nu au fost scoși. Pentru că cei doi și-au suspendat contractele. Cu alte cuvinte, să nu rămână băieții fără locuri de muncă după ce se termină mandatele. Interesant este cazul prefectului Văsii, care a dat examen și pentru un post de consilier la DGASPC Brașov, instituția rampă de lansare pentru politicienii care vor să prindă un post bun la stat. Cum s-a suspendat acesta și de la ADR și de la DGASPC? Sau cum sunt ținute blocate 2 posturi la stat pentru un tip care a dat examen și a lucrat doar 2 zile, după care a fost numit prefect? Cum sunt posibile aceste manevre?

Unde sunt celelalte instituții ale statului care ar trebui să verifice aceste angajări fictive?

Tot la biroul de la Brașov figurează și un număr de telefon. Doar atât, e-mail nu există. Am încercat să discutăm cu cineva de acolo. Am sunat luni, am sunat și marți, am sunat și miercuri, dar surpriză, la această mare agenție, nu răspunde nimeni. Cum adresă de e-mail nu există, se pune întrebarea, cum iau legătura brașovenii cu angajații de acolo dacă nu răspund la telefon și nu au nici e-mail? Poate explică reprezentanții ADR Centru cum este posibil așa ceva, la o instituție cu pretenție. Deci acel angajat poate fi oriunde, oricând, și face ce vrea pentru că nimeni nu îl deranjează…

Surprinzător, aflăm că biroul lui Mihai Veștea deține și autoturism de serviciu, lucru confirmat chiar de către el într-o discuție scurtă pentru că omul este ocupat tare de tot…de stă mai mult la Brașov, chiar dacă este Secretar de Stat și ar trebui să fie la București mai mult sau și prin alte orașe, pentru că nu este Secretar de Stat la Brașov…Deși la biroul ADR unde bântuie sau a bântuit Veștea nu răspunde nimeni, mașina de serviciu cu numere de Alba circulă în draci…prin Predeal, locul unde își are domiciliul Mihai Vestea.

Locuitorii din stațiune văd mașina condusă de cu totul alte persoane în interes propriu, nicidecum în interesul ADR. La magazine de construcții, la supermarketuri, peste tot circulă această mașină.  Chiar au și surprins mai multe fotografii și video în care se vede că mașina e folosită de alte persoane.(AB-09-JNC).”Bucătarii și angajații de la hotel conduc mașina. Știu toți predelenii, nu este o noutate”, a spus un cetățean. Hotelul care se pare că este a lui Mihai Veștea, chiar dacă nu este el pe acte. Pentru că am vrut să aflăm de la conducerea instituției cum este posibil așa ceva, am intrat pe site-ul ADR Centru să trimitem un mesaj. Am trimis…dar nu s-a întâmplat nimic. Deci vorbim de anul 2020 și de o agenție care ar trebui sa fie la dispozitia cetatenilor, să-i ajute.

Dar probabil, cei din conducere nu sunt prea interesați, atâta timp cât institutia este ca o asociație de familie, unde, la întâlnirile din teritoriu,  șefii îi laudă pe primarii și președinții Consiliilor Județene cu care au o prietenie strânsă, mai ales că o parte din angajații birourilor provin din Consiliul Județean. Vorbim de mulți politicieni care nu au lăsat nimic în urma lor, care mai mult au fost implicați în scandaluri, cum a fost și la Predeal, stațiunea care a retrocedat mai mult teren decât are… cel puțin așa a relatat presa națională de mai multe ori.

Ce este ADR?

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru are rolul de a contribui la dezvoltarea durabila si echitabila a Regiunii Centru prin inlaturarea disparitatilor si dezechilibrelor dintre zonele regiunii, in folosul locuitorilor ei. Infiintata prin Legea 151/1998, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru functioneaza in temeiul Legii 315/2004 privind dezvoltarea regionala in Romania.
Menirea Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru este de a pune in practica planurile si strategiile concepute in parteneriat, de a contribui si utiliza eficient resursele financiare si umane in asistarea comunitatilor din Regiunea Centru, precum si de a atrage noi resurse.
Prin ADR Centru, autoritatile locale si judetene, organizatiile ne-guvernamentale si intreprinzatorii din Regiune au acces la fondurile europene derulate prin programele PHARE si prin Programul Operational Regional. Tot prin ADR Centru, comunitatile din Regiune vor avea acces la Fondul European pentru Dezvoltare Regionala, pentru finantarea de investitii in sectorul productiv, infrastructura, educatie, sanatate, dezvoltare locala si intreprinderi mici si mijlocii.
Activitatea Agentiei pentru Dezvoltare Regionala este coordonata de Consiliul pentru Dezvoltare Regionala Centru, care reuneste presedintii consiliilor judetene si reprezentanti ai municipiilor, oraselor si comunelor din fiecare judet din cele sase care compun Regiunea Centru, respectiv Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: