Marș de solidaritate pentru copiii nenăscuți și pentru mamele lor

Sâmbătă, 23 martie, de la ora 13:00, va avea loc la Brașov, ca în multe alte localități din țară, Marșul pentru Viață 2019. Participanții la marș se vor întâlni la Biserica Înălțarea Domnului (Biserica de lemn) din Centrul Civic și vor porni spre Piața Sfatului, pe traseul: strada Iuliu Maniu, Biserica Buna Vestire, Parcul Titulescu, Modarom, strada Republicii. În Piața Sfatului, marșul se va încheia cu un moment artistic: un recital de muzică și poezie dedicat mamelor.

 

Marșul are ca scop transmiterea mesajului că fiecare copil este unic și prețios, încă din prima secundă de viață, adică de la conceperea lui. Este un marș pentru apărarea dreptului la viață și pentru susținerea femeilor aflate în criză de sarcină, pentru ca acestea să poată beneficia, în viitor, de mai mult sprjin – asistență socială specializată și consiliere psihologică.

În ciuda multor acuzații vehiculate, Marșul pentru Viață nu are ca scop interzicerea legală a avortului și nici acuzarea femeilor care au făcut avort. Este doar un prilej de a-i ajuta pe oameni să înțeleagă cât de important este să protejăm și să iubim copiii, încă din pântecele mamelor lor, chiar și atunci când vin pe lume în contexte mai puțin prielnice nașterii.

Marșul se adresează fiecăruia dintre noi: părinților și viitorilor părinți, dar mai ales femeilor însărcinate, cărora le este frică să nască și care trebuie încurajate să caute ajutor și alte soluții decât avortul, preoților, asistenților sociali, care pot salva multe vieți, prin ajutor specializat­, oferit la timp, oamenilor politici, care sunt rugați să ia măsuri concrete de protecție a mamelor și copiilor, cum ar fi acordarea unei indemnizații, plătite în luna a patra și în luna a opta de sarcină, pentru toate femeile însărcinate.

În pregătirea Marșului pentru Viață Brașov 2019, organizatorii au desfășurat și vor desfășura mai multe acțiuni: pe 8 Martie, câțiva voluntari au donat sânge la Centrul de transfuzie sanguină Braşov, apoi au dăruit flori și mărțișoare, cu mesaje pro-viață, tuturor femeilor întâlnite pe stradă, plus tuturor femeilor care lucrează în magazinele și localurile din zona Livada Poștei – Piața Sfatului. Tichetele de masă, primite în urma donării sângelui, vor fi dăruite unei mame văduve, cu trei copii, din Ghimbav.

Totodată, în săptămâna desfășurării marșului, la Cantina Mulțumesc, a Fundației Bucuria Darului, va avea loc joi, 21 martie, de la ora 18:30, o conferință cu Părintele Mihai Andrei Aldea.

 

Marșul pentru Viață 2019 va avea loc în aproximativ 500 de orașe și sate din România și Republica Moldova. El este o necesitate în contextul actual: conform statisticilor incomplete, în perioada ianuarie – septembrie 2018, în România,­ au fost avortați 44.000 de copii, în timp ce în 2017, în Republica Moldova, au fost avortați 12.025 copii, iar în întreaga lume, doar anul trecut, au fost avortați 42 de milioane de copii.

 

Organizatori și parteneri: ASCOR Brașov, Arhiepiscopia Sibiului, Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Aproapele meu, Neamunit, Asociația Sfântul Ierarh Luca al Crimeei, Platforma Civică Împreună.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: