Marius Vintilă: Prima decadă a lui aprilie fiind pe final, putem conta pe faptul că zăpada se va topi înainte să fie înlăturată

Modul în care a gestionat Primăria Brașov activitatea de deszăpezire nu a rămas netaxat de Marius Vintilă. Acesta a postat un mesaj acid pe pagina sa de Facebook.
”Aș putea să fac mult mult mișto de primăria Brașovului și de postările de astăzi, în care ni se plînge nouă cetățenilor (!) că COMPREST a fost băiat rău și nu a realizat deszăpezirea necesară după ninsoarea care s-a abătut. Prefer să îi dau primăriei o idee care ar fi trebuit să îi vină mai devreme, dar înainte îi atrag atenția că externalizarea serviciilor pe căprării după modelul neoliberal impus probabil de ideologia retardă (citește “întîrziată”) a partidului este o procedură cu șanse mari de eșec. Primăria nu este un SRL, ea se ocupă de servicii publice și de aceea poate să își permită să nu facă profit. Angajarea unor firme cum ar fi cea de parcări P&P sau Comprest nu este obligatorie. În general contractele cu aceste firme pot fi păguboase, în sensul că nu am citit vreodată despre o entitate publică care să fi dat în judecată o firmă privată pentru nerespectarea termenilor contractuali în care firma privată să fi plătit despăgubiri entității de stat în urma vreunui proces. Nu în România, vezi cazul Clotilde. În general relația dintre stat și privat funcționează pe cumetrii și în 99 la sută din cazuri statul (adică cetățeanul) pierde. Dacă primăria descoperă asta abia acum, nasol. Înseamnă că a trăit într-o lume neoliberală perfectă, care există doar în cărți. Din fericire însă, cum spuneam, Primăria nu e obligată să facă profit, deci și-ar putea angaja proprii oameni care să facă deszăpeziri, după cum și-ar putea angaja proprii oameni să amendeze cetățenii care nu își plătesc parcarea. (Adică pe mine care de opt luni de cînd am din nou mașină nu am plătit parcarea decît de vreo patru ori, dar nu am fost amendat niciodată, fiindcă Poliția Locală “trebuie reformată” și se lucrează la asta intens.) Sigur că prima decadă a lui aprilie fiind pe final putem conta pe faptul că zăpada se va topi înainte să fie înlăturată. Dar și pe faptul că Comprest va factura primăria pentru asta.” a spus Marius Vintilă.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: